main logo
1401

Un tânăr din Fălești a înregistrat două recorduri Guinnes

La doar 19 ani, Daniel Frunusachi, un tânăr sommelier din Fălești, a înregistrat două recorduri Guinnes.

Un tânăr din Fălești a înregistrat două recorduri GuinnesFoto: Nordnews.md

Acesta a deschis mai multe sticle de vin spumant cu sabia, prin metoda istorică „Sabrages”, transmite Știri.md cu referire la Nordnews.md.

Un asemenea succes a fost posibil după antrenamente asidue și se datorează inclusiv susținerii din partea celor dragi.

„Îmi dobor propriile recorduri”, spune Daniel. Prima dintre performanțele înregistrate nu i-a dat prea mari bătăi de cap, cel puțin așa spune tânărul: „Să deschid, în 30 secunde, mai mult de 36 de sticle. Eu am deschis 49.”

Iar în scurt timp după aceea avea să stabilească un nou record: „trebuia să deschid, în 60 secunde, mai mult de 72 de sticle, dar eu am deschis 79. Se putea și mai bine. Nu duceam cont de timp, mă bazăm pe viteză. Am deschis numărul maxim de sticle și-mi mai rămăsese timp.”

Și dacă pentru unii vinul înseamnă doar plăcere și desfătare, pentru Daniel „e o complexitate de sentimente, de cunoștințe, de istorii și emoții”.

Orice performanță cere sacrificii, se știe. În timpul competiției Daniel a suferit câteva leziuni pe față, provocate de cioburi. Dar, spune băiatul, gustul victoriei merită orice sacrificiu:

„M-am antrenat, fizic și psihologic, jumate de an. M-au ajutat prietenii, fără ei nici nu băteam recordul. M-au ajutat sute de persoane cu vorbe calde și încurajări. M-au încurajat părinții. Și nu în ultimul rând partenerul Apriori Wine. Recordurile pe care le-am adus în țară sunt rezultatul eforturilor mele, dar și al prieteniei. Nu am nici un idol, am doar un scop pe care vreau să-l ating. Bat mituri și ducem țara la mondiale!”

La eveniment au fost deschise 1000 de sticle de vin spumant, oferite Apriori Wine. Compania a pus la dispoziție mai multe sticle de brut Aprisecco, un spumant premiat cu argint la Effervescents Du Monde 2018 din Franța.

Anul trecut, Daniel Frumusachi a obținut diploma școlii de Sommelieri din Moldova, iar recent – diploma de Sommelier European.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării