main logo
472

Un grup de factori decizionali au onorat Universiada națională de judo

Universiada națională la judo, desfășurată astăzi la Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport, a fost onorată de un grup de factori decizionali la disciplina respectivă.

Un grup de factori decizionali au onorat Universiada națională de judoUn grup de factori decizionali au onorat Universiada națională de judo

Printre cei prezenți au figurat președintele Federației Moldovenești a Sportului Studențesc și Veteranilor Sportului (FMSSVS), Veaceslav Manolachi, maestru al sportului la judo, secretarul general al federației naționale de profil, Valeriu Duminică, antrenorul lotului național, Veaceslav Bacal, câștigătorul turneelor de Mare Slam de la Paris și Grand Prix (Antalya) din anul curent, Denis Vieru, premiantul diferitelor turnee internaționale de anvergură Dorin Goțonoagă, multiplul campion european și mondial de veterani, Mihail Malear, Antrenorul emerit Mihail Ciudin, consilierul prezidențial Corneliu Popovici, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

”Cei mai buni dintre voi vor reprezenta Republica Moldova anul curent la Universiada Mondială de la Neapole. Sper mult să faceți acest lucru cu demnitate și să fiți pe podiumul de premiere”, a declarat în mesajul de salut adresat participanților, Veaceslav Manolachi.

”Vă urez să înregistrați succese frumoase, demne de cei mai buni reprezentanți ai acestei probe în Republica Moldova: multipli premianți la Campionatele Europene și Mondiale”, a spus Corneliu Popovici.

”Eu sunt mândru de voi și acest fapt mă mobilizează pe tatami ca să obțin rezultate înalte, să urc pe podiumul de premiere, chiar dacă am o vârstă deja onorabilă, înaintată”, a subliniat în alocuțiunea sa Mihail Malear, care recent a împlinit 75 de ani. Cu ocazia aniversării președintele  FMSSVS i-a înmânat lui o cupă și un premiu bănesc în sumă de 10 mii lei.

Campionii Universiadei au devenit în ordinea categoriilor de greutate: Crin Butucea (60 kg, Universitatea de Stat din Moldova), Mihail Doncilă (66 kg), Vadim Bunescu (73 kg), Cătălin Marian (81 kg), Mihail Marchitan (90 kg), Iurie Mocanu (90 kg), Ilie Dorofei (plus 100 kg), toți de la Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport, care a dominat categoric în concursul pe echipe.

Pe locul doi s-a situat reprezentativa Universității de Stat din Moldova, iar pe locul trei s-a clasat formația Universității Tehnice din Moldova.

Judoul a fost a opta probă din programul Universiadei naționale. Anterior s-au desfășurat concursurile  la futsal, șah, volei și baschet feminin, tenis de masă, trântă, triatlon forță. Următorul turneu, cel de fotbal, va demara pe 22 aprilie pe terenul Universității Tehnice din Moldova. În calendarul Universiadei figurează competiții la 19 discipline sportive.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării