main logo
337

Un grup de boxeri moldoveni s-au deplasat la Campionatul Mondial

Cinci boxeri moldoveni s-au deplasat duminică, 8 septembrie la Campionatul Mondial de la Ekaterinburg (Rusia), care se va desfășura pe 9-21 septembrie.

Un grup de boxeri moldoveni s-au deplasat la Campionatul MondialFoto: moldpres.md

Aceștia-s Dorin Bucșa (57 kg), Alexandru Paraschiv (63 kg), Nicolae Bucșa (69 kg), Andrei Vremea (75 kg) și Andrei Chiriacov (81 kg), transmite Știri.md cu referire la Moldpres

Nimeni dintre ei nu este campion național. Cei mai puternici pugiliști moldoveni – maeștrii internaționali Dumitru Galagoț, Victor Carapcevschi, Alexei Zavatin (plus 91 kg) au rămas acasă la decizia președintelui federației naționale Vasile Chirtoca.

”Trebuie să schimbăm ceva în box pentru a fi obținute rezultate mai bune”, a declarat el la puțin timp după ce a insistat în vara anului curent să fie înlocuit antrenorul lotului Petru Caduc din Grimăncăuți (Briceni), care i-a educat  pe medaliații olimpici Vitalie Grușac, Veaceslav Gojan, care este și campion european, Dumitru Galagoț, premianții Europenelor Victor Cotiujanschi și Vasile Belous cu Igor Untilă (Hâncești). Acesta l-a pregătit pe premiantul Europenelor de tineret Dorin Bucșa.

”Desigur să-i lipsești pe campioni naționali de dreptul de a participa la Campionatul Mondial este o încălcare flagrantă a dreptului omului. Să trimiți la Mondiale boxeri mai slabi este o cheltuială nejustificată de bani publici, abuz de post, dar asta-i situația cu regret. Ce rost mai are atunci să desfășori campionatele naționale pentru a-i desemna pe cei mai buni?”, a declarat pentru agenție Antrenorul Emerit Petru Caduc.

La Campionatul Mondial și-au anunțat participarea 365 de boxeri din 78 de țări. Cel mai bun boxer moldovean este Veaceslav Gojan, care în afară de medalia olimpică, titlul de campion european mai are în palmares o distincție de argint la Europene și-i premiant al Cupei Mondiale.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării