24 noi, 2019 15:47
237
0
Un echipaj moldovean de sanie a participat, în premieră, la Cupa Mondială
24 noi, 2019 15:47
237
0

Un echipaj moldovean de sanie, proba dublu, a participat sâmbătă, 23 noiembrie, în premieră, la etapa inaugurală a Cupei Mondiale, care se desfășoară la Innsbruck (Austria).

Acesta este alcătuit din Ionuț Șișcanu și Iulian Oprea, ambii originari din localitatea Măcărești (Ungheni), transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

”În urmă cu aproximativ cinci ani am creat aici o pârtie pentru sanie. 

Am selectat vreo zece copii doritori de a practica acest gen de sport. 

Acum ei sunt candidați sau membri ai loturilor naționale de juniori, tineret, seniori. Succesul cel mai mare l-a înregistrat deocamdată Ionuț Șișcanu și Iulian Oprea. 

Ei au obținut dreptul să concureze la Cupa Mondială, după ce au evoluat cu succes la Cupa Națiunilor”, a declarat pentru agenție secretarul general al Federației Moldovenești de Ski și Sanie, Petru Bria.

Debutul sportivilor moldoveni a fost modest. Ei s-au clasat în subsolul clasamentului. ”Important este că o să participăm și la următoarele etape ale Cupei Mondiale. Sper că rezultatele o să fie în creștere”, a adăugat oficialul.

Ionuț Șișcanu este elev al Liceului din Măcărești. Iulian Oprea este student la Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter