main logo
690

Un boxer moldovean, medaliat cu bronz la Europenele de juniori

Boxerului moldovean Constantin Ursu (64 kg) îi va fi înmânată medalia de bronz, în seara zilei de astăzi.

Un boxer moldovean, medaliat cu bronz la Europenele de junioriUn boxer moldovean, medaliat cu bronz la Europenele de juniori

Se va întâmpla la festivitatea de premiere, care se va desfășura la Campionatul European de la Roseto degli Abruzzi (Italia), relatează Moldpres.

El s-a învrednicit de această distincție, după ce i-a învins, în ordine, pe Brian von Vossen (Olanda) și Ali Gatlier (Franța). 

Ieri tânărul performer ar fi putut schimba bronzul pe argint dacă câștiga meciul disputat cu Ilya Popov (Rusia), dar a cedat.  

”Oricum, este un succes”, a declarat pentru agenție secretarul general al Federației naționale de profil, Nicolae Savcov.

Nicolae Bucșa (69 kg) a abandonat campionatul în optimile de finală, iar coechipierii Dumitru Macaria (49 kg), Daniel și Anton Nichitenco (categoriile de greutate 52 kg și, respectiv, 56 kg), Victor Conopliov (60 kg) și Igor Rodionov (plus 91 kg) au fost eliminați din concurs în runda inaugurală.

Cel mai bun boxer moldovean este Veaceslav Gojan (34 de ani), originar din Grimăncăuți (Briceni), medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008), campion european (Ankara, 2011), angajat în echipa sportivă a Departamentului Trupelor de Carabinieri al Ministerului Afacerilor Interne.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării