main logo
815

Un atlet moldovean a scris o carte despre maratonul de 6 zile în Sahara

În primăvara anului 2017, Dmitri Voloșin a alergat 230 km prin nisipurile deșertului Sahara, în cadrul maratonului extrem Marathon Des Sables.

Un atlet moldovean a scris o carte despre maratonul de 6 zile în Sahara

Toate impresiile din timpul pregătirilor, despre însuși pustiul și despre atmosfera cursei, dânsul le-a împărtășit în cartea sa „Aleargă și ține minte”.

„Aleargă și ține minte” – cartea lui Dmitri Voloșin, faimosul sportiv amator din Moldova, este acum disponibilă nu doar în versiunea de hârtie, dar și în format electronic, și poate fi găsită în cele mai mari librării online: Amazon.com, Litres.ru, Ridero.ru și Ozon.ru.

În prezent, Dmitri Voloșin este cunoscut mai ales pentru ultramaratonul record de 50 de kilometri la cea mai scăzută temperatură. A început să practice sportul de la vârsta de 38 de ani, iar în următorii 5 ani a participat la zeci de competiții de talie mondială. În 2017, Dmitri a participat la cursa de ultramaraton din Sahara, care a durat 6 zile. 

Trebuie menționat că dânsul a reușit să se claseze pe locul 88, învingând o bună parte din concurenți, care au fost 1.100 la număr. 

În plus, participarea lui Dmitri Voloșin la cursă a devenit un eveniment de reper pentru Republica Moldova, deoarece țara a fost pentru prima dată reprezentată la acest maraton.

Cartea “Aleargă și ține minte” este ca un rezumat al cursei, dar nu se limitează doar la impresii personale despre pregătirea pentru cursă și aflarea în deșert. 

În carte mai sunt prezentate și sfaturi valoroase, tactici și comentarii exacte despre ultramaratonul din Sahara.

„Aleargă și ține minte” este scrisă într-o formă lejeră, nu este supraîncărcată cu terminologie sportivă și va fi interesantă nu doar celor care vor cuceri nisipurile din Sahara, dar și adepților unui stil de viață activ. 

Prin propriul exemplu, Voloșin demonstrează că oricine poate deveni atlet, fără a ține cont de experiență sau vârstă.

Pentru moment, cartea este tradusă în limba engleză și română, și poate fi cumpărată online.

Română — Amazon.comLitres.ruRidero.ru и Ozon.ru

English — Amazon.comLitres.ruRidero.ru и Ozon.ru

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării