main logo
2440

Ultramaratonul Rubicon 2019 a trecut linia de finiș

Astăzi, 3 februarie, se încheie ștafeta de ultramaraton Rubicon. Două zile de cursă, 11 raioane vestice și 40 etape sunt deja depășite. Duminică este cea de-a treia zi a cursei, adică ultima.

Ultramaratonul Rubicon 2019 a trecut linia de finiș

Azi, sportivii urmează să treacă prin raionul Cahul, și prin orașul Vulcănești. Ștafeta de trei zile se va încheia la Giurgiulești. Pentru fiecare etapă cucerită, participanții primesc câte o insignă cu stema raionului. Fiecare participant are scopul să colecteze un număr cât mai mare de insigne.

15:47. S-a făcut! 45 sportivi au trecut linia de finiș. Giurgiulești, iată eroii Moldovei — întâmpină-i! Rubicon a luat sfârșit, oficial! Trei zile fără oprire într-un tempo de 6 min/km. De la Briceni până la Giurgiulești — 540,3 km. 

13.20. Rubiconul e pe ultimele zeci de kilometri!

11.40 La ștafeta de ultramaraton prin toată Moldova participă și un cetățean al Canadei. Dânsul a venit special în Moldova pentru a deveni unul dintre cei care vor străbate toată țara, de la Briceni la Giurgiulești. Până la moment, participantul din Canada a depășit 62 km.

11.00. Rezultatele preliminare printre participantele la ștafetă: Alexandra Brînzari (168 km, 14 etape depășite), Tatiana Golodenco (145 km, 12 etape depășite) și Victoria Trofimova (144 km, 12 etape depășite).

10.30. După cum indică rezultatele preliminare, primii trei lideri sunt următorii: Vitalii Clopot (247 km, 20 etape depășite), Artiom Reșetnicov (207 km, 16 etape depășite) și Anatolii Baractari (196 km, 16 etape depășite). Coloana alcătuită din douăzeci de alergători se apropie de Vulcănești.

10.10 Rubicon se apropie tot mai mult de Găgăuzia! Ne așteaptă orașul Vulcănești. Notăm că “rubiconiștii” au depășit deja 500 km. Mai este încă puțin și steagul Rubicon va ajunge pe malul Dunării.

09:25. Printre participanții la ștafeta de ultramaraton este și Fiodor Evstigneev, călătorul moldovean, care a participat la semimaratonul de gheață — cursa pe gheață în golful Novik, la Vladivostoc. La moment, în cadrul cursei Rubicon, Fiodor a depășit deja 184 km. 

08:50 A luat start etapa 39 a cursei Rubicon. Participanții aleargă prin raionul Cahul. Ca și în diminețile precedente, în această dimineață avem parte de multă ceață. Însă cei opt viteji, care duc steagul Rubicon tot mai aproape de finiș, n-au frică de nimic!

Reamintim, oricine dorește îi poate susține pe participanții la ultramaraton, transmițându-le niște cuvinte de încurajare. Pentru aceasta e nevoie să expediați un SMS cu mesajul Dvs. la numărul de telefon 060399994. Mesajul va fi citit cu voce în direct, în timpul cursei.

Rubicon este ștafeta de ultramaraton, care se desfășoară deja al treilea an consecutiv și care trece prin întreaga Moldovă. Timp de trei zile, zi și noapte, participanții ștafetei aleargă, necătând la ploaie, noroi, lapoviță sau ger. Traseul din acest an străbate raioanele din vestul țării. Distanța totală, care urmează a fi cucerită, este de 540,3 km.

Acest eveniment sportiv este unic pentru Moldova și are drept scop dezvoltarea sportului de amatori în țară, dar și participarea raioanelor la viața sportivă a țării. Deja de trei ani, la ștafetă participă atleți profesioniști și amatori.

Ștafeta de ultramaraton este organizată de către organizația sportivă obștească Sporter și cel mai mare panou de anunțuri gratuite 999.md.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării