main logo
720

UEFA a permis folosirea simbolului Ungariei Mari la meciurile internaționale

UEFA și FARE au oferit un răspuns favorabil Federației Maghiare de Fotbal, în urma solicitării de putea afișa steaguri cu Ungaria Mare pe stadioane, la meciurile echipei naționale, deși simbolul este văzut ca fiind revizionist și naționalist.

UEFA a permis folosirea simbolului Ungariei Mari la meciuri

Federația Ungară de Fotbal a făcut cerere ca fanii Ungariei să poată afișa steguri cu simbolul Ungariei Mari la meciurile internaționale, transmite Știri.md cu referire la protv.ro.

Cererea a fost făcută de Sandor Csany (69 ani) președintele Federației, care este și vicepreședinte UEFA și FIFA, la începutul lunii februarie. Acum, UEFA ar fi decis în favoarea maghiarilor, după cum se anunță pe pagina oficială a Federației.

Ungaria Mare reprezintă o idee politică ce presupune ca țara să revină la frontierele pe care le-a avut înainte de 1918. Pe Harta Ungariei mari sunt incluse o parte din regiunea Transilvania, dar și regiuni din Slovacia, Croația, Ucraina, Slovenia și Serbia.

Maghiarii pot folosi simbolul Ungariei Mari la meciuri

UEFA a aprobat cererea, astfel că „simbolul istoric maghiar” nu constituie comportament rasist și „simbolizează Ungaria istorică și solidaritatea față de fanii de peste hotare”, după cum informează szovetseg.mlsz.hu.

„Federația Maghiară a cerut o poziție clară din partea UEFA și FARE în subiectul permisiunii de a arăta un simbol istoric. Acceptând argumentele Federației, cele două organizații au concluzionat că doar culorile hărții istorice a Ungariei și ale drapelului arpadian nu constituie comportament rasist, însă același lucru nu se aplică pentru simbolurile adiționale și inscripțiile puse pe drapel, asemenea și scandărilor fanilor.

Bazându-ne pe aceste lucruri, Federația va permite introducerea drapelurilor la următoarele două meciuri. FIFA și FARE (o rețea creată pentru a contracara discriminările în fotbalul european) și-au trimis răspunsurile către Federația Maghiară în legătură cu cele două meciuri organizate ale echipei naționale. Așa cum era de așteptat, cele două organizații continuă să lupte împotriva excluderii, incluzând rasismul, astfel că vor continua să pedepsească drapelurile care poartă astfel de mesaje și constituie motiv de pedeapsă disciplinară.

Ca rezultat al negocierilor, Federația permite drapelurile care simbolizează respectul față de Ungaria istorică și solidaritatea față de fanii de peste frontieră, să fie aduse la stadion, sub următoarele condiții:

- să conțină doar harta Ungariei Mari, nu alte simboluri sau inscripții;

- pe ele pot fi doar culorile roșu, alb și verde;

- acesta trebuie prezentat, în modul obișnuit, cu conținutul și controlul pentru prevenția focului;

- drapelul de pe stadion nu poate să împiedice fanii de pe stadion să urmărească meciul.

În același timp, fanii noștri ar trebui să știe că dacă un mesaj rasist sau politic este pus pe drapel, atașat lui sau pe lângă el, va duce la măsuri disciplinare, astfel fanii noștri se protejează pe ei, alți fani din jurul lor, în mod contrar fac rău atât echpei cât și precepției asupra fotbalului maghiar. Pe lângă asta, Federația cere fanilor să se abțină de la toate formele de ură sau excludere. Ura nu este o cale!”, se arată în comunicat.

Image

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării