main logo
424

Turneul olimpic european de box de la Londra a fost suspendat

Turneul olimpic european de box de la Londra, la care mai rămăsese un singur pugilist moldovean în concurs, Alexandru Pasraschiv (63 kg), a fost suspendat cu începere de astăzi din cauza situației de alertă determinată de răspândirea coronavirusului în Marea Britanie și lume.

Turneul olimpic european de box de la Londra a fost suspendat

Acesta urmează să se desfășoare la o dată care va fi anunțată mai târziu. De asemenea, este incertă și disputarea celui de-al doilea turneu de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, programat pentru Paris (Franța) în luna mai, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

Ieri au fost eliminați din turneul de la Londra încă doi boxeri moldoveni, Dumitru Galagoț (69 kg) și Andrei Vreme. Primul i-a cedat pugilistului naturalizat Lorenzo Sotomayor (Azerbaidjan, 4-1), iar al doilea a fost surclasat (5-0) de Gleb Bakshi din Federația Rusă.

Anterior au fost eliminați din concurs Dorin Bucșa (57 kg), Andrei Chiriacov (75 kg), ambii după primele meciuri disputate, Iulia Koroli (57 kg, neprezentare). ”Noi urmează să depășim performanțele din boxul moldovenesc obținute la Jocurile Olimpice”, a declarat pentru mass-media noul antrenor al lotului național, Igor Untilă.

”Vorbe goale. Medaliile olimpice nu se obțin așa cum își închipuie dumnealui”, a replicat fostul antrenor al echipei naționale, Petru Caduc, Antrenor Emerit, care a educat o pleiadă de performeri.

Potrivit lui, la turneul de la Londra trebuiau să participe și elevii săi Alexei Zavatin, Vlad Gavriliuc, Andrei Zaplitnîi. ”Federația națională a decis, însă, ca și la Campionatul European din anul trecut, să trimită la Londra boxeri fără valoare. Rezultatele obținute de ei la Europene și Londra le cunoașteți”, a declarat, astăzi, tehnicianul pentru agenție.

În replică, Secretarul Federației de profil, Nicolae Savcov, a declarat că Iulia Coroli și Andrei Chiriacov au plecat la turneu din contul autorităților de la Tiraspol.

”Deplasarea restului membrilor delegației a fost plătită de Federație, deoarece Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) nu a transferat încă bani anul curent pe contul nostru”, a spus el.

”Nu-i adevărat. Pe contul Federației sunt transferați pentru anul curent 1.435.309 de lei. Pentru turneul de la Londra au solicitat să fie plătiți 3 antrenori și 4 sportivi”, a declarat ieri pentru agenție Secretarul de stat în domeniul sportului la MECC, Ion Gheorghiu.

În afară de Igor Untilă, în lotul național care s-a deplasat la Londra figurează ca tehnicieni Iurie Paraschiv și Maxim Certâcovțev.

Cele mai mari performanțe în istoria boxului moldovenesc le-a înregistrat Petru Caduc, care a fost demis anul trecut din post de Federație.

Discipolii săi Vitalie Grușac și Veaceslav Gojan au cucerit medalii olimpice de bronz la Sydney și Beijing. Victor Cotiujanschi, Dumitru Galagoț și Vasile Belous au devenit premianți la Campionatele Europene.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării