main logo
425

Turneul internaţional de box, Cupa Independenţei, a desemnat câştigătorii

Turneul internaţional de box „Cupa Independenţei” a desemnat, în weekend, la Briceni, câştigătorii ediţiei a noua.

Turneul de box Cupa Independenţei a desemnat câştigătoriiTurneul internaţional de box Cupa Independenţei a desemnat câştigătorii

Pe prima treaptă a podiumului au urcat, în ordine, Mihail Cvasiuc (60 kg), Dumitru Galogoţ (64 kg), Davron Bozorov (64 kg, tineret), Vasile Belous (69 kg), toţi reprezentanţi ai Şcolii specializate de box din Grimăncăuţi (Briceni), Marian Piţa (România, 69 kg, grupa B), Victor Deşkevici (75 kg, Belarus), Oleksandr Pogrebneak (81 kg, Ucraina), Andrei Zaplitnâi (91 kg), Alexei Zavatin (plus 91 kg), ambii din Grimăncăuţi, transmite Știri.md cu referire la Moldpres

În ajunul galei finale, participanţii au depus flori la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt din centrul urbei. ”Este o onoare pentru noi să desfăşurăm tradiţionalul turneu „Cupa Independenţei”. Vom acorda şi în continuare atenţie și suportul necesar pentru dezvoltarea și propagarea sportului în raion. 

De asemenea, vom depune toate eforturile ca la Grimăncăuţi să fie inaugurat cât mai repede posibil un Liceu cu profil pugilistic”, a declarat la festivitate preşedintele raionului Briceni, Mihail Gnatiuc, sub patronajul căruia s-a desfăşurat turneul. Competiţia s-a derulat, de asemenea, sub egida Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Departamentului Trupelor de Carabinieri ai Ministerului de Interne, Federaţiei naţionale de profil.

Festivitatea a avut o alură solemnă, apreciată mult de briceneni, şi graţie fanfarei Departamentului Trupelor de Carabinieri, care a susţinut cu această ocazie un mic recital de melodii. „Facem ca totul să fie la cel mai înalt nivel organizatoric. 

De asemenea, ca şi la ediţiile precedente, respectăm cu stricteţe principiul fair-play-ului la desemnarea învingătorilor. Au fost meciuri tari, interesante, foarte necesare pentru creşterea măiestriei”, a declarat pentru agenţie antrenorul emerit Petru Caduc. "Sunt bucuros că am devenit câştigător", a spus Davron Bozorov, care a învins în toate meciurile disputate într-o manieră impresionantă, aplaudată la scenă deschisă de spectatori.

Turneul s-a mai desfăşurat anterior la Drochia şi Edineţ. Boxul a devenit foarte popular în nordul ţării datorită performanţelor înregistrate, în special, de elevii Şcolii specializate din Grimăncăuţi. Vitalie Gruşac şi Veaceslav Gojan din localitate au devenit medaliaţi cu bronz la Jocurile Olimpice din Sydney (2000) şi Beijing (2008). 

Selecţionata Şcolii din Grimăncăuţi domină autoritar în ultimul deceniu campionatele naţionale, concursul pe echipe. Veaceslav Gojan, care mai este şi campion european, titlu obţinut în premieră în istoria sportului moldovenesc, este cel mai bun boxer moldovean din toate timpurile. Anul curent, redutabilul pugilist, în vârstă de 35 de ani, se va retrage oficial din sportul de performanţă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării