main logo
1013

Trei țări europene nu mai dau voie copiilor să lovească mingea cu capul

Copiii sub 12 ani nu vor mai avea dreptul să lovească mingea cu capul la antrenamente, au decis federaţiile de fotbal din Anglia, Irlanda de Nord şi Scoţia, potrivit unui comunicat emis de forurile fotbalistice.

Trei țări europene nu mai dau voie copiilor să lovească mingea cu capul

Măsura vine după ce un studiu al Universităţii din Glasgow, din octombrie 2019, a indicat că foştii fotbalişti profesionişti sunt de 3,5 ori mai predispuşi la deces sau la afecţiuni ale creierului decât persoanele obişnuite, transmite Știri.md cu referire la libertatea.ro.

Restricţia intră în vigoare doar în cazul antrenamentelor. 

La meciurile oficiale, copiii vor avea posibilitatea să lovească mingea cu capul. Urmează măsuri și pentru copiii mai mari 

Deși studiul nu a demonstrat că există o legătură clară între loviturile cu capul și creşterea afecţiunilor neurodegenerative în rândul fotbaliştilor, cele trei federaţii au decis să ia această măsură pentru ”a diminua orice risc potenţial”. 

În comunicatul emis de forurile fotbalistice se mai menţionează că vor fi luate măsuri graduale şi în cazul copiilor cu vârste cuprinse între 12 şi 16 ani.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării