main logo
455

Trei judocani moldoveni, premiați la un turneu din Portugalia

Judocanii Radu Izvoreanu (66 kg), Oxana Diacenco (70 kg) și Alin Bagrin (plus 90 kg) au devenit premianți la etapa Cupei Europei Open pentru juniori, care s-a desfășurat la Coimbra (Portugalia).

Trei judocani moldoveni, premiați la un turneu din Portugalia

Radu Izvoreanu a urcat pe treapta a doua a podiumului de premiere. El i-a învins, în ordine, pe Filipe Almeira (Portugalia), Caua Galdeano (Brazilia), Amin Harrou, Spiros Eleftheriadis, ambii din Franța și i-a cedat în finală lui Saikhan Shabikhanov (Federația Rusă), relatează Știri.md cu referire la Moldpres.

Oxana Diacenco a repurtat victorii în partidele disputate cu Zoe Soriano (Spania), Natalija Stanojevic (SUA), Erica Simonetti (Italia) și a fost învinsă în ultimul meci de Anna Santos (Brazilia). Este de remarcat că eleva antrenorului Ion Cujbă s-a clasat recent pe locul trei  la etapa Cupei Europei de la Cluj-Napoca (România).

Alin Bagrin a cucerit medalia de bronz. ”Este un succes, deși speram la mai mult”, a declarat pentru mass-media antrenorul acestuia, Igor Neagu.

La turneu au mai participat Alexandru Comerzan (55 kg), Vladimir Palamarciuc (66 kg, două victorii).

Competiția a reunit sportivi din 26 de țări.    

Cel mai bun judocan moldovean este în prezent Denis Vieru  (23 de ani), student la Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport. El a câștigat anul curent turneele de Grand Slam de la Paris și Baku, Grand Prix de la Antalya. În afară de performanțele sus-menționate, el mai este medaliat cu bronz la Europenele de juniori (Oberwart, 2015), câștigător al etapelor Cupei Europei de la Deva, Paks, Leibnitz, campion european Under-23 (Tel Aviv, 2016), premiant la turneele Grand Prix din 2018 de la Budapesta și Antalya.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării