205
0
Trei judocani moldoveni, premiați la un turneu din Portugalia
205
0

Judocanii Radu Izvoreanu (66 kg), Oxana Diacenco (70 kg) și Alin Bagrin (plus 90 kg) au devenit premianți la etapa Cupei Europei Open pentru juniori, care s-a desfășurat la Coimbra (Portugalia).

Radu Izvoreanu a urcat pe treapta a doua a podiumului de premiere. El i-a învins, în ordine, pe Filipe Almeira (Portugalia), Caua Galdeano (Brazilia), Amin Harrou, Spiros Eleftheriadis, ambii din Franța și i-a cedat în finală lui Saikhan Shabikhanov (Federația Rusă), relatează Știri.md cu referire la Moldpres.

Oxana Diacenco a repurtat victorii în partidele disputate cu Zoe Soriano (Spania), Natalija Stanojevic (SUA), Erica Simonetti (Italia) și a fost învinsă în ultimul meci de Anna Santos (Brazilia). Este de remarcat că eleva antrenorului Ion Cujbă s-a clasat recent pe locul trei  la etapa Cupei Europei de la Cluj-Napoca (România).

Alin Bagrin a cucerit medalia de bronz. ”Este un succes, deși speram la mai mult”, a declarat pentru mass-media antrenorul acestuia, Igor Neagu.

La turneu au mai participat Alexandru Comerzan (55 kg), Vladimir Palamarciuc (66 kg, două victorii).

Competiția a reunit sportivi din 26 de țări.    

Cel mai bun judocan moldovean este în prezent Denis Vieru  (23 de ani), student la Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport. El a câștigat anul curent turneele de Grand Slam de la Paris și Baku, Grand Prix de la Antalya. În afară de performanțele sus-menționate, el mai este medaliat cu bronz la Europenele de juniori (Oberwart, 2015), câștigător al etapelor Cupei Europei de la Deva, Paks, Leibnitz, campion european Under-23 (Tel Aviv, 2016), premiant la turneele Grand Prix din 2018 de la Budapesta și Antalya.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter