main logo
478

Trei boxeri moldoveni vor evolua în finala turneului de la Belgrad

Boxerii moldoveni Victor Carapcevschi (75 kg), Dumitru Galagoț (64 kg) și Alexei Zavatin (plus 91 kg) vor evolua astăzi la gala finală a memorialului ”Branko Pesic” de la Belgrad (Serbia).

Trei boxeri moldoveni vor evolua în finala turneului de la Belgrad

Ei au promovat ieri în faza decisivă a acestei prestigioase competiții, care se desfășoară pentru a 57-ea oară. ”Au făcut acest lucru magistral, relatează Știri.md cu referire la Moldpres.

În special s-a remarcat Alexei Zavatin, care în prezența unei săli arhipline l-a învins, prin knockout, pe campionul mondial de tineret, cubanezul Alain Iyordan, naturalizat în Turcia”, a declarat antrenorul lotului național, Petru Caduc. Potrivit lui, chiar dacă ieri Andrei Zaplitnîi (91 kg) a cedat, acesta a pierdut după o luptă aproximativ egală. ”El a făcut spectacol cu un pugilist ucrainean foarte puternic, Serhii Horskov”, a opinat tehnicianul.

Astăzi, Dumitru Galagoț va boxa cu reprezentantul Rusiei, Gusein Magomedov. Victor Carapcevschi se va duela cu Birol Aygin (Turcia), iar Alexei Zavatin se va întâlni cu Vladan Babic (Serbia).

La turneu participă pugiliști din 22 de țări. Cel mai numeros lot, 22 boxeri, îl au gazdele. Ungaria a venit la competiție cu 17 pugiliști. Echipe complete la toate categoriile de greutate au selecționatele Rusiei și Kazahstanului. Republica Moldova este reprezentată de cinci boxeri. ”Este, indiscutabil, un turneu valoros. Participăm tradițional la el, pentru că se înscrie perfect în programul de pregătire pentru alte competiții importante. Pentru noi, deocamdată, principala se anunță Jocurile Europene de la Minsk (Belarus) din vara anului curent”, a declarat Petru Caduc.

Cel mai greu parcurs până în finală l-a avut Victor Carapcevschi. El a repurtat patru victorii.

Cel mai bun boxer moldovean este Veaceslav Gojan, medaliat olimpic cu bronz (Beijing, 2008), campion European (Ankara, 2011).

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării