main logo
339

Tot mai mulți miliardari americani cumpără echipe de fotbal din Europa

Zeci de oameni de afaceri americani sunt în discuții pentru cumpărarea unor echipe europene de fotbal, pe care le consideră platforme de entertainment cu potențial pe termen lung.

Tot mai mulți miliardari americani cumpără echipe de fotbal din Europa

Despre aceasta arată Bloomberg într-o analiză a fenomenului, transmite Știri.md cu referire la g4media.ro.

Miliardarii americani beneficiază și de retragerea multor oameni de afaceri chinezi, proprietari de cluburi de fotbal, după ce Partidul Comunist Chinez a cerut implicarea investitorilor în sportul intern.

Kyle Krause, proprietarul unui mare lanț de magazine din vestul SUA, e cel mai recent exemplu de investitor venit de pe Ocean. El a cumpărat clubul italian Parma, din prima ligă.

Cu doar câteva săptămâni în urmă, Dan Friedkin, unul dintre marii dealeri Toyota din SUA, cumpărase echipa AS Roma, unul dintre giganții campionatului italian, cu 591 milioane de euro.

Alte cluburi europene de fotbal cumpărate de oameni de afaceri din SUA sunt Fiorentina (Italia), FC Toulouse (Franța), iar negocieri sunt duse acum pentru echipele britanice Southampton și Newcastle.

Ce îi atrage pe investitorii americani? Faptul că multe dintre cluburile europene de fotbal sunt afaceri cu expunere majoră peste granițe, dat fiind că drepturile de televizare pentru principalele ligi de fotbal sunt vândute pe toate continentele.

În plus, unele dintre cluburi au dificultăți financiare temporare din cauza pandemiei de coronavirus, care a dus la scăderea încasărilor, scrie Bloomberg.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării