main logo
443

Tenismanul Radu Albot a stabilit la Australian Open două performanțe

Tenismanul moldovean Radu Albot a părăsit ieri turneul din seria Grand Slam Australian Open, care se desfășoară la Melbourne, stabilind și repetând două recorduri personale.

Tenismanul Radu Albot a stabilit la Australian Open două performanțe

El s-a calificat în premieră în turul doi la proba simplu. În prima rundă l-a învins pe americanul Michael Mmox, iar în următoarea i-a cedat spaniolului Fernando Verdasco.

La dublu mixt a evoluat împreună cu tunisianul Malek Jaziri, repetând performanța din anul trecut prin promovarea în turul al treilea, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

După ce au învins perechile Ben McLachlan (jucător neozelandez naturalizat japonez) și germanul Lennard Struff (6-2, 3-6, 7-6), duetul american Steve Johnson-Denis Kudla (1-6, 6-2, 6-4), ieri au cedat în fața lui John Pers (Australia)-Henri Kontinen (Finlanda) în două seturi (6-7, 4-6).

„Radu mulțumește prin intermediul meu tuturor susținătorilor săi din Republica Moldova. A promis că la ediția viitoare se va strădui să aibă o evoluție mai bună decât la actuala, deși să stabilești un record și să-l egalezi pe altul este deja bine”, a declarat astăzi pentru agenție tatăl și managerul jucătorului, Vladimir Albot.  

Radu Albot a fost inclus anul trecut în Top-10 al celor mai buni sportivi moldoveni atât de Asociația Presei Sportive din Moldova, cât și de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. 

Asta, în mare măsură, datorită calificării în semifinala turneului de Mare Slam de la US Open, proba dublu, și în turul trei la Wimbledon, la individual. 

Radu Albot (29 de ani) este campion european Under-16, câștigător la 14 turnee din seria Futures, individual, și 12 la dublu, învingător la 14 turnee din seria ATP Challenger Tour, simplu, și 15 la dublu. S-a clasat pe primul loc la turneele ATP Istanbul Open şi Kremlin Cup (2015), jucând în pereche cu Dusan Lajovic (Serbia) şi Frantişek Cermak (Cehia).

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării