main logo
303

Tenismanul Radu Albot a fost eliminat din concurs la Roland Garros

Tenismanul moldovean Radu Albot a părăsit ieri, turneul Roland Garros, care se desfășoară la Paris.

Tenismanul Radu Albot a fost eliminat din concurs la Roland Garros

El a fost învins în turul doi al competiției în patru seturi (7-6, 7-6, 6-7, 6-2) de jucătorul german Jan-Lennard Struff, numărul 45 mondial. Meciul a durat 3 ore şi 14 minute, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

Radu Albot a repetat astfel la Roland Garros succesul din anul trecut când de asemenea a acces în turul doi al competiției.

Pe 27 mai curent el a urcat, în premieră, pe locul 40 în clasamentul mondial. ”Îmi doresc mult ca la finele anului să fiu în Top-50 mondial”, a declarat Radu Albot într-un interviu acordat în exclusivitate agenției.

Actualul sezon este cel mai de succes din cariera jucătorului nostru. În luna februarie, el a câştigat primul său turneu ATP, Delray Beach Open din Statele United ale Americii.

Radu Albot a fost inclus anul trecut în Top-10 al celor mai buni sportivi moldoveni atât de Asociația Presei Sportive din Moldova, cât și de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. 

Asta, în mare măsură, datorită calificării în semifinala turneului de Mare Slam de la US Open, proba dublu, și în turul trei la Wimbledon, la individual. 

Radu Albot  este campion european Under-16, câștigător la 14 turnee din seria Futures, individual, și 12 la dublu, învingător la 14 turnee din seria ATP Challenger Tour, simplu, și 15 la dublu. 

S-a clasat pe primul loc la turneele ATP Istanbul Open şi Kremlin Cup (2015), jucând în pereche cu Dusan Lajovic (Serbia) şi Frantişek Cermak (Cehia).

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării