main logo
498

Suliţaşul Andrian Mardare a cucerit aurul la Universiada Mondială

Suliţaşul moldovean Andrian Mardare a cucerit joi, 11 iulie, medalia de aur la Universiada Mondială, care se desfăşoară la Napoli (Italia).

Suliţaşul Andrian Mardare a cucerit aurul la Universiada Mondială

El a urcat pe prima treaptă a podiumului de premiere cu rezultatul 82,40 metri înregistrat în cea mai bună încercare a sa, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.md

Ocupantul locului doi, Edis Matusevicius (Lituania) a consemnat indicele 80,07 metri, iar clasatul pe locul trei, Qun Ma a fixat în cea mai bună tentativă 79,62 metri.

Este de remarcat că la startul concursului Andrian Mardare pornea cu rezultatul al doilea cel mai bun în cariera sa 84,43, iar Edis Matusevicus era primul cu 84,93 metri.

„Obiectivul meu principal în continuare  este calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo (2020). Pentru aceasta, însă, trebuie să arunc  suliţa în vecinătatea zonei de 85 de metri", a declarat performerul pentru agenţie.

Coechipiera Dimitriana Surdu s-a calificat aseară în finala turneului de greutate cu rezultatul 17,26 metri, care-i al doilea după cel înregistrat de Brittany Grew (Canada).

Echipa naţională a obţinut până în prezent patru medalii. Anterior Denis Vieru a cucerit aurul, Dorin Goţonoagă a fost distins cu bronz (ambii în turneul de judo), iar  Ana Ciuchitu (taekwondo) a urcat pe treapta a treia a podiumului de premiere. Universiada se va încheia pe 14 iulie.

Andrian Mardare (22 de ani) a absolvit anul curent Universitatea de Stat de Educaţie Fizică şi Sport. Iată cele mai bune performanţe înregistrate de el până la Universiadă: bronz la Campionatul Mondial de juniori (2014, Eugene cu rezultatul 72,81 metri; bronz la Campionatul European Under-23 (Bydgoszcz, 2014, 78,76 m.); locul 17 la Campionatul Mondial (2017, Londra, 80,63 metri); locul 7 la Campionatul European (2018, Berlin, 81,54 m).

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării