main logo
766

Studiu: Peste 60 la sută din moldoveni nu practică sportul

Peste 60 la sută din moldoveni nu practică deloc sportul şi doar doi din zece merg la o sală de fitness. Cel puţin asta arată datele unui sondaj realizat de o companie de consultanţă în marketing din Moldova.

Studiu: Peste 60 la sută din moldoveni nu practică sportul

Studiul demonstrează însă că numărul celor care practică activităţi sportive este mai mare comparativ cu 2015, atunci când această rată era de 85%. Cei care se ocupă cu sportul se gândesc în primul rând la sănătatea şi starea lor de bine, transmite Știri.md cu referire la trm.md.

Datele arată că 63% din respondenţi nu practică deloc sportul. Oamenii spun că nu reuşesc să facă exerciţii fizice din cauza lipsei de timp.

„Sunt student şi puţin timp am, nu pot să practic sportul, dar am practicat”. „Noi nu prea avem timp dimineaţa pentru să facem sport. Avem un câine pe care-l plimbăm de două ori pe zi şi pentru noi e suficient. 

Sunt alte activităţi ce ne iau mult timp”. „N-am timp şi nu am prea mulţi bani pentru acesta”, au menţionat oamenii.

Studiul demonstrează însă că doi din zece moldoveni fac sport în fiecare zi, iar 11 la sută - săptămânal. Potrivit cercetării, 80 la sută dintre cei care practică activităţile sportive spun că o fac pentru a se simţi mai bine. 

Cei mai mulţi, peste 40 la sută, practică gimnastica. Alte 18 procente dintre respondenţi sunt pasionaţi de jogging, 14 la sută de plimbări, iar 13% de fotbal.

„Îmi place foarte mult, mă simt bine şi o fac atunci când am posibilitate, mă ajută să mă ţin în formă, să se bucure de mine nepoţelele, copiii”. 

„Eu timp de un an practic mersul sportiv, nici o zi nu am lipsit de la antrenament, chiar dacă e  ploaie, vânt, zăpadă eu vin şi merg la viteză”. 

„Modul sănătos de viaţă te menţine cu energie la un nivel foarte înalt, îţi dă un spor în muncă şi te ţine pe parcursul zilei să fii fresh. Avem un program special, dar în fiecare dimineaţă minimum zece km îi facem, sâmbăta şi duminica facem 30-35 de km”, spun oamenii.  

Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 635 de persoane, cu vârste cuprinsă între 18 şi 70 de ani. Datele au fost colectate în perioada 14 februarie-7 martie. Marja de eroare de +/- 4%.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării