main logo
1832

Stadionul Republican se transformă în junglă

La începutul acestei luni, autoritățile au anunțat despre formarea unui grup de lucru care va evalua capacitatea de construcție a unui stadion republican multifuncțional modern.


Astfel „Stadionul Republican” ar putea deveni realitate. Până atunci însă, lucrurile nu stau tocmai bine, locul fostului stadion fiind năpădit de buruieni.


Grupul de lucru creat la Guvern la începutul acestei luni va avea misiunea să evalueze posibilitatea de construcție a unui stadion modern, dar și cea de atragere a investițiilor din exterior. La fel, grupul de lucru are misiunea de a examina posibilitatea comercializării terenului din strada Tighina, de 5,1814 ha, pentru completarea veniturilor la bugetul de stat. Potrivit experților imobiliari, un ar în sectorul centru al capitalei costă aproximativ 50 de mii de euro.

Totuși, conducătorul grupului de lucru, Sergiu Palihovici, a menționat atunci că este prematur să vorbească despre o eventuală vânzare a terenului unde cândva a fost stadionul republican. Rezultatele urmau a fi prezentate în 30 de zile, termen ce expiră în primele zile ale lunii octombrie.


Concomitent, un grup de inițiativă solicită autorităților „să construiască un nou Stadion Republican pe locul vechi sau pe altul nou potrivit, în raza municipiului Chişinău”. La fel, aceștia solicită „de la oamenii, care poartă responsabilitate pentru fiece pas referitor la vânzarea sau construirea noului stadion, să asigure transparenţa în afacerile lor de dragul tuturor locuitorilor Republicii Moldova, precum şi pentru toţi cei cointeresaţi”; „să se lucreze asupra proiectului noului stadion”; iar dacă statul nu are mijloace bugetare pentru construirea noului complex sportiv în bază de concurs „să selecteze persoane interesate în construirea stadionului (o persoană sau mai multe)”.

Realitatea.md amintește că Stadionul Republican a fost deschis în 1952 și a fost demolat în 2007, deoarece nu mai corespundea criteriilor FIFA și UEFA de desfășurare a meciurilor internaționale. În locul acestuia se planifica să se construiască un alt stadion modern și performant, lucru care nu s-a întâmplat până în prezent.

Cum arată acum fostul Stadion Republican:

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării