main logo
634

Sportul de performanță va fi finanțat în baza unui nou regulament

Federațiile sportive naționale vor fi finanțate în baza unui nou regulament, aprobat, astăzi, de Executiv.

Sportul de performanță va fi finanțat în baza unui nou regulamentFoto: britannica.com

Documentul stabilește modul și condițiile de finanțare a sportului de performanță, valoarea fondului de bază pentru ramurile de sport olimpice și paralimpice, a fondului performanțelor sportive pentru ramurile de sport olimpice, paralimpice și neolimpice și fondului de rezervă al organului central de specialitate, transmite Știri.md.

De asemenea, documentul reglementează procedura de depunere a cererilor de finanțare din fondurile menționate, de evaluare a dosarelor depuse, de comunicare a rezultatelor și de soluționare a contestațiilor, precum și procedura de încheiere a contractelor de finanțare. 

Bugetul aprobat al Ministerului Educației și Cercetării pentru finanțarea federațiilor sportive naționale, conform Calendarului acțiunilor sportive, este de 47 de milioane de lei.

15% din acești bani vor fi direcționați către ramurile de sport olimpice și paralimpice, 65% vor fi acordate pentru performanțele sportive înregistrate în sporturile olimpice/paralimpice și neolimpice, iar 20% vor constitui fondul de rezervă al autorității centrale de specialitate în domeniul culturii fizice și sportului.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării