main logo
432

Sportivii moldoveni, îngrijorați că nu-și pot relua antrenamentele

Pandemia de coronavirus îi îngrijorează și pe sportivii din țară. Faptul că aceștia nu pot reveni la antrenamentele obișnuite le provoacă mari bătăi de cap.

Sportivii moldoveni, îngrijorați că nu-și pot relua antrenamentele

În acest sens, secretarul de stat Ivan Gheorghiu a afirmat că Ministerul Educației, Culturii și Cercetării va întreprinde măsuri în acest sens și va încerca să găsească soluții, transmite Știri.md.

„Am elaborat și transmis pentru aprobare Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică instrucțiuni care vor permite reluarea procesului de antrenamente în săli pentru probele de contact: lupte, judo, taekwondo, box”, a precizat secretarul.

Despre problemele sportivilor a semnalat președintele Federației de Judo din Republica Moldova, Andrei Golban, și vicepreședintele Federației de Lupte, Nicolae Ceban.

La rândul său, Ivan Gheorghiu a menționat că pregătirea lotului sportiv pentru participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo rămâne în continuare a fi o prioritate pentru Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

„Chiar dacă provocările cu care ne confruntăm sunt multiple, eforturile noastre trebuie să fie îndreptate asupra continuării pregătirii sportivilor noștri pentru cea mai importantă competiție sportivă. Antrenamentele membrilor lotului național trebuie să se desfășoare sistemic în conformitate cu decizia Comisiei Situații Excepționale a Republicii Moldova și anume în spații deschise, cu respectarea obligatorie a normelor privind reducerea răspândirii virusului COVID-19”, a mai adăugat oficialul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării