main logo
888

Sportivii moldoveni au luat aur, argint și bronz la Cupa Mondială la Kickboxing

Republica Moldova a demonstrat un rezultat bun la Cupa Mondială la Kickboxing care s-a desfășurat în perioada 17-19 martie în Austria. Sportivii lotului național din cadrul Federației Naționale Oriental Kickboxing din Republica Moldova au cucerit opt medalii de aur, cinci de argint și cinci de bronz. Moldova s-a clasat în premieră pe locul șapte între cluburi și locul 13 între 34 de țări-participanți.

Moldova a luat aur, argint și bronz la Cupa Mondială la KickboxingFoto: Ipn.md

Despre aceasta a anunțat Tudor Gorea, președinte al Federației Naționale Oriental Kickboxing, în cadrul unei conferințe de presă, transmite Știri.md cu referire la ipn.md.

Tudor Gorea a declarat că sportivii din Moldova au dat dovadă de o pregătire bună și au făcut față concurenței mari. Pentru sportivii din Moldova a fost un turneu complicat, dar mulți au fost la un pas de locul întâi.

Următorul eveniment este Cupa Republicii Moldova, care se va desfășura la Fălești. Acum se duc discuții ca aceasta să fie divizată în două părți, o parte la Chișinău și alta la Fălești, pentru că mulți întâmpină dificultăți la cazare și deplasare în afara capitalei. În luna mai va avea loc Cupa Lumii din Ungaria, este o cupă de înaltă însemnătate la care participă de obicei în jur de 4000 de spori și care se află la nivel de Campionatul Mondial și European. Această este o competiție la care sportivii din Moldova pot obține o experiență pozitivă. Pentru Republica Moldova participarea la evenimentul dat a devenit o tradiție, a precizat  președintele Federației Naționale Oriental Kickboxing.

„Această competiție ne-a provocat să facem tot posibilul ca să ajungem acolo cu un număr mai mare de sportivi. În primul rând, a fost atractiv. Acolo pentru locul întâi se oferă centuri. Am participat. Evident că a fost foarte greu. Unii sportivi au fost înregistrați în două discipline pe tatami și au făcut fața în ambele, au luptat foarte bine băieții. Suntem mulțumiți. Am acumulat patru centuri, patru medalii de locuri doi și una de locul trei. Suntem foarte satisfăcuți. În continuare ne pregătim de următoarea competiție – Cupa Lumii din Ungaria, Budapesta. Și ulterior Campionatul European din vara”, a menționat Radu Pahom, antrenor de kickboxing la Liceul Teoretic cu Profil Sportiv nr.2.

Vicepreședintle Federației Naționale Oriental Kickboxing, Eugen Musalimov, a spus că o colaborare mai strânsă între cluburile sportive aduce mai mult schimb de experiență și mai multe medalii. „Eu mă bucur de fiecare sportiv care aduce medalii, care participă la campionate și nu primește traume ca să poată lupta în continuare și să aducă centuri”, a spus antrenorul.

Republica Moldova a fost prezentată la campionatul din Austria de patru cluburi sportive. În total la Cupa Mondială la Kickboxing au participat peste 2200 de sportivi din diferite țări.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării