main logo
942

Sportivi în scaune rulante, la Maratonul Internațional Chișinău

Cea de-a patra ediție a Maratonului Internațional Chișinău își extinde limitele. Anul acesta, la eveniment vor putea participa și sportivi în scaune rulante, pentru care a fost deschisă o categorie specială.

Această decizie a fost luată la seminarul „Marathon for All”, care a avut loc pe 10 iulie, la centrul cultural Evreiesc KEDEM.

Organizația sportivă Sporter a remarcat importanța participării la maraton și a sportivilor în cărucioare cu rotile. Asta va oferi posibilitate participanților să-și demonstreze talentul sportiv și va fi un bun exemplu pentru mulți oameni cu nevoi speciale. La crearea traseului și stabilirea rutelor pentru maraton, au fost luate în calcul toate condițiile necesare pentru această categorie de sportivi.

Un mare exemplu de sportiv în cărucior cu o tărie de caracter de fier este Ilie Ștefârța, care nu doar participă la toate evenimentele sportive naționale și internaționale, dar și arată rezultate demne de laudă, deseori ocupând locuri de frunte.

Al patrulea Maraton Internațional va avea loc la Chișinău, pe 30 septembrie 2018. Participanții vor avea la dispoziție următoarele distanțe: maraton (42km 195m), semi-maraton (21km 0975m), 10 km și 5 km. 

De asemenea, orice doritor se va putea alătura la cursa distractivă în masă „Fun Run” de 1,5 km. În cadrul evenimentului sportiv, se va desfășura și cursa de alergare pentru copii „Kids Run Day”, care va avea loc sâmbătă, 29 septembrie, în Piața Marii Adunări Naționale.

Categoria pentru sportivii în scaune rulante fost creată cu suportul Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SWISS). Organizatorii speră că maratonul va descoperi noi oportunități pentru persoanele cu nevoi speciale și îi va ajuta să-și înceapă o carieră sportivă și să-și schimbe viața.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării