main logo
1111

Sportivi din 11 țări participă la memorialul de judo Vasile Luca

La memorialul de judo ”Vasile Luca”, rezervat cadeților, care a demarat sâmbătă, 30 noiembrie, la sala polivalentă din capitală, participă 321 sportivi din 11 țări.

Sportivi din 11 țări participă la memorialul de judo Vasile LucaFoto: moldpres

”O să avem mult de lucru, dar o să fie foarte interesant”, a declarat pentru agenție unul dintre arbitrii turneului, Angela Polevaia, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

”Este o onoare să fiu prezent la acest turneu”, a spus Antrenorul Emerit Vasile Balica, unul dintre primii maeștri ai sportului educați de Vasile Luca. ”Cu domnul Vasile Luca am obținut cele mai mari performanțe ca antrenor, pregătindu-i pe Victor Bivol, medaliat la Mondiale și Nicolae Belocosov, premiant la Europene”, a subliniat Antrenorul Emerit Constantin Mereacre, un alt discipol al lui Vasile Luca. 

La turneu au venit și sportivi din Magadan (Rusia) unde activează doi din foștii elevi ai lui Vasile Luca, Ghenadie Boicenco și Anatol Cotov. 

La festivitatea de deschidere au fost prezenți ministrul Educației, Culturii și Cercetării Corneliu Popovici, secretarul de stat în domeniul sportului, Ion Gheorghiu. 

Supervizorul turneului va fi arbitrul de onoare al Federației Internaționale de Judo Alexander Iatskevitch, director al departamentului arbitraj al Uniunii Europene de Judo. 

Vasile Luca și-a început activitatea de antrenor la asociația ”Moldova”, unde a activat în perioada 1967-1971 după care s-a transferat la Liceul Republican cu Profil Sportiv și a muncit până la ultima suflare. 

S-a stins din viața în incinta instituției. I-a educat pe campionii Uniunii Sovietice de tineret la sambo Anatol Canonic şi Alexei Savinov, campionul URSS la judo (tineret) Mihail Vdovicenco, campionii europeni la judo (tineret) Valeriu Corlăteanu şi Ilie Stratan. 

Valeriu Corlăteanu este primul și unicul judocan moldovean campion al Uniunii Sovietice. În colaborare cu Constantin Mereacre şi Victor Gorobeţ, i-a pregătit pe Victor Bivol, medaliat la Europene şi Mondiale, Nicolae Belocosov, premiant la Europene. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării