main logo
718

Spartanii-Sportul Chișinău, revelația Superligii moldovenești de fotbal

Spartanii-Sportul Chișinău a devenit o adevărată revelație a Superligii moldovenești de fotbal. După nouă etape, echipa pregătită de Andrian Sosnovschi este pe locul șase în clasament, fiind o „nucă tare” pentru adversarii săi. Aceasta se datorează în mare parte politicii de transferuri a clubului, președintele căruia este Nana Yaw Amponsah, om de afaceri din Ghana. Astfel, în lotul echipei sunt nu mai puțin de 11 fotbaliști din Africa.

Spartanii-Sportul Chișinău, revelația Superligii moldovenești de fotbalFoto: Radiomoldova.md

„Pentru noi contează ca jucătorii să se adapteze ușor în Republica Moldova și campionatul de aici. Trebuie să fie echilibru în echipă. Nu putem aduce doar jucători tineri, avem nevoie și de cei cu experiență. Băieții veniți din Africa pot deveni mai buni la Spartanii și pot face echipa mai bună”, a spus directorul sportiv David Obeng Nyarko, transmite Știri.md cu referire la radiomoldova.md.

Conducerea clubului aduce și fotbaliști cu experiență la echipele naționale. Albert Kangwanda a evoluat pentru prima reprezentativă a Zambiei, iar Izuogu Chibueze - pentru naționala de juniori „sub 20 de ani” a Nigeriei. Totuși, cheia succesului formației Spartanii este coeziunea jucătorilor africani cu cei moldoveni, consideră directorul sportiv David Obeng Nyarko.

„Suntem fericiți, echipa este unită. Avem fotbaliști moldoveni foarte tineri și cei cu experiență, precum Dedov, Damașcan sau Sidorenco, dar avem și jucători foarte buni din Africa. Cred că este un amalgam perfect”, afirmă David Obeng Nyarko.

Golgheterul echipei este atacantul ghanez Isaac Oppong, cu șase goluri marcate. Spartanii-Sportul Chișinău va juca următorul meci din campionat cu Dacia-Buiucani, pe data de 19 octombrie.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării