main logo
544

Spania şi Portugalia susțin Marocul la candidatura pentru Cupa Mondială 2030

Liderii Spaniei şi Portugaliei au salutat adăugarea Marocului la candidatura pentru Cupa Mondială din 2030, afirmând miercuri că această naţiune africană le va spori şansele de a găzdui turneul.

Spania şi Portugalia susțin Marocul la candidatura pentru Cupa Mondială

Cu toate acestea, ei nu au făcut nicio referire la Ucraina, ridicând astfel şi mai multe îndoieli cu privire la participarea acestei ţări devastate de război la candidatură, după ce a fost adăugată la candidatura iberică în octombrie anul trecut, transmite Știri.md cu referire la mediafax.ro.

Regele Marocului, Mohammed al VI-lea, anunţase marţi că ţara se alătură candidaturii Spania-Portugalia.

"Acest lucru plasează candidatura comună dintre Spania şi Portugalia într-o poziţie şi mai bună pentru a putea câştiga această cursă şi ar face mult bine", a declarat premierul spaniol Pedro Sánchez. "Este un mesaj pozitiv şi cred că ne îmbunătăţeşte şansele de a avea succes."

Marocul s-a angajat să participe la competiţia din 2030 în urmă cu mai bine de patru ani, imediat după ce a pierdut votul pentru turneul din 2026. Acesta se afla în discuţii cu naţiunile iberice de ceva timp.

"Această candidatură a Peninsulei Iberice împreună cu Marocul este pozitivă şi transmite un mesaj foarte important întregii lumi şi în special Europei şi Africii, deoarece arată că suntem două continente vecine care doresc să lucreze împreună", a declarat premierul Portugaliei, António Costa.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării