main logo
341

Simona Halep s-a calificat în a patra finala de la Madrid

Simona Halep - Belinda Bencic. Simona Halep, numărul trei mondial, s-a calificat, vineri, în finala turneului de la Madrid (WTA), după ce a întrecut-o în semifinală pe elveţianca Belinda Bencic (locul 18 WTA) cu 6-2, 6-7, 6-0.

Simona Halep s-a calificat în a patra finala de la Madrid

Halep va disputa finala cu numărul 35 din carieră, a doua din acest an şi, dacă o va câştiga, va urca din nou pe locul I WTA.

Este, de asemenea, a patra finală de la Madrid în care va juca, transmite Știri.md cu referire la Stirileprotv.ro.

Meciul de vineri nu a fost unul uşor, deşi a început în nota de dominare a Simonei Halep. Bencic este o jucătoare care poate pune în scenă reveniri spectaculoase, o luptătoare ce nu cedează, o tânără jucătoare de tenis în continuă ascensiune, în 2019. 

Eleveţianca, fost numărul 7 mondial în 2016, a început slab, a continuat cu un nivel ridicat, dar a încheiat răpusă de o altă mare luptătoare, o campioană, Simona Halep. Deşi a pierdut un set, Halep a arătat momente foarte bune de joc, încurajatoare pentru continuarea sezonului pe zgură, în care are de apărat o finală la Roma şi un titlu la Roland Garros.

Halep a făcut un prim set entuziasmant împotriva jucătoarei elveţiene, unul dintre cele mai bune din 2019. Agresivă, precisă, mobilă, alegând aproape mereu soluţiile şi unghiurile potrivite, Halep şi-a surclasat adversara, cu excepţia unei scăderi de ritm de două ghemuri. 

De partea cealaltă, Bencic a părut că înoată pe teren, fiind incapabilă să ajungă la mingile bine plasate de româncă şi a greşit destul de mult.

Fostul lider WTA a condus cu 2-0, după un break în ghemul I, apoi a venit acea uşoara relaxare şi elveţianca a egalat. Halep a pornit din nou motoarele la turaţie maximă şi a câştigat următoarele cinci ghemuri. După primele patru, setul a trecut în dreptul româncei, cu 6-2, după mai puţin de 28 de minute de joc.

Setul al doilea a început pentru Bencic de la 0-1, după un break la 0. Reglându-şi precizia loviturilor şi profitând de o nouă scădere în prestaţie a Simonei Halep, Bencic a început să joace şi să se deplaseze din ce în ce mai bine, să vină eficient la fileu şi să plaseze “scurte” cu precizie. 

Cu trei ghemuri câştigate la rând, două pe serviciul advers, elveţianca a condus cu 3-1, dar jucătoarea română nu a cedat şi a revenit cu un rebreak şi cu un ghem câştigat ceva mai greu pe propriul servciu, după egalitate la 40 şi după ce a condus cu 40-0.

Meciul a continuat echilibrat, cu Halep fructificându-şi ceva mai greu serviciul. La 5-6. sportiva din Constanţa a avut de înfruntat o minge de set a Belindei Bencic, pe care a salvat-o şi a trimis apoi setul în tie-break. Din nefericire, Halep a reuşit doar două puncte într-un tie-break controlat de adversara ei, care a egalat la seturi, după 7-6 (2) şi după o oră şi jumătate de joc. Acesta a fost primul set pierdut de Halep la actuala ediţie a turneului de la Madrid.

Scenariul de la Doha, când Bencic a revenit după un prim set câştigat de Halep şi s-a impus, nu s-a repetat la Madrid. 

Deşi ambele jucătoare au arătat semne de oboseală, Halep a avut mintea mai limpede şi mâna mai sigură, a scos din ea toată energia pentru “bagel”, un set la 0, al patrulea la actuala ediţie, punând capăt meicului după o oră şi 57 de minute

Halep va evolua în ultimul act, sâmbătă, cu învingătoarea dintre americanca Sloane Stephens, lcoul 8 WTA, şi olandeza Kiki Bertens, locul 7 WTA.

Calificarea în finală este recompensată la Madrid cu un premiu de 608.700 de euro şi cu 650 de puncte WTA. Câştigătoarea trofeului va primi 1.202.520 de euro şi 1.000 de puncte WTA.

Simona Halep a câştigat în 2017 şi 2016 turneul organizat de Ion Ţiriac, iar anul trecut a ajuns în sferturi. În 2014, Halep a jucat finala Madrid Open, pierdută în faţa rusoaicei Maria Şarapova.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării