main logo
501

Simona Halep, calificată în turul al treilea la Indian Wells

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul unu mondial, s-a calificat, vineri, în runda a treia a turneului WTA de la Indian Wells (California), dotat cu premii totale de 7.972.535 dolari, după ce a dispus cu 6-4, 6-4 de Kristyna Pliskova (Cehia).

Simona Halep, calificată în turul al treilea la Indian WellsSimona Halep, calificată în turul al treilea la Indian Wells.

Halep (26 ani), campioană la Indian Wells în 2015, intrată direct în turul secund, s-a impus după o oră şi 15 minute în care a alternat momentele bune şi altele mai puţin reuşite, transmite Agerpres.

Simona Halep, revenită după o pauză de trei săptămâni, a început greoi şi a fost condusă de Pliskova cu 2-0 şi 3-1, dar a restabilit egalitatea, 3-3. Sora geamănă a Karolinei Pliskova a condus cu 4-3, dar Halep şi-a găsit în cele din urmă ritmul şi a dominat finalul de set, câştigat cu 6-4, după trei ghemuri la rând.

Halep a început în forţă actul secund, pierzând doar două puncte în primele trei ghemuri (3-0). O scurtă reuşită de Kristyna Pliskova (25 ani, 77 WTA) a dereglat jocul româncei, care a greşit destul de mult în continuare, iar scorul a devenit egal, 3-3. Halep a făcut un nou break şi apoi s-a desprins la 5-3, Pliskova a redus din diferenţă, dar românca a încheiat conturile cu 6-4.

Halep nu a reuşit niciun as, a făcut o dublă greşeală şi a avut procentaje medii la servicii, 58% la primul şi 48% la al doilea. Pliskova a reuşit 8 aşi, a comis 2 duble greşeli, iar procentajele la serviciu au fost de 58% la primul şi doar 27% la al doilea.

Simona Halep a fost urmărită din tribune de fosta mare gimnastă Nadia Comăneci şi de fostul tenisman Florin Segărceanu, căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a României.

Constănţeanca a învins-o pe Kristyna Pliskova şi în prima lor confruntare, anul trecut, cu 6-1, 6-2, în primul tur la Madrid, turneu pe care Halep l-a câştigat apoi.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării