main logo
568

Simona Halep a primit titlul de campioană mondială la Paris. Reacția ei

Simona Halep a participat, marți seara, la Cina Campionilor de la Paris, organizată de ITF și în cadrul căreia jucătoarea română a primit titlul de campioană mondială în 2018.

Simona Halep a primit titlul de campioană mondială la Paris. Reacția eiFoto: protv.md

“Este o mare onoare să fiu aici, în această seară, este foarte emoționant, abia aștept să mă bucur de această seară. Am amintiri frumoase de anul trecut, am ridicat trofeul, primul de grand slam, așa că sunt foarte fericită că am revenit și joc în sferturile de finală aici. E devreme să mă gândesc la al doilea titlu, sunt concentrată pe turul următor și apoi vom vedea. Câștigarea trofeului de la Roland Garros a fost importantă pentru că pierdusem trei finale anterior și doream să câștig ceva mare, un grand slam. Acum sunt fericită, sunt relaxată, mă bucur mai mult de timpul petrecut pe teren și în afara lui”, a declarat Halep, transmite Știri.md cu referire la Protv.md.

Simona Halep, locul I WTA, și sârbul Novak Djokovici, locul I ATP, au fost desemnați, la finalul anului trecut, campioni mondiali de Federația Internațională de Tenis (ITF).

Djokovici primește pentru a șasea oară în carieră acest titlu din partea ITF, în timp ce pentru Simona Halep este o premieră. Deși jucătoarea română a fost numarul 1 mondial și la finalul anului 2017, campioana mondială, în viziunea forului internațional, a fost spaniola Garbine Muguruza.

ITF acordă aceste titluri pe baza unui sistem care ține cont de rezultatele de-a lungul anului, dar în care o pondere specială o au turneele de grand slam și cele două competiții pe echipe, Cupa Davis și Cupa Federației.

Laureații își primesc distincțiile la Cina Campionilor Mondiali, eveniment organziat de obicei la Paris, în timpul turneului de la Roland Garros.

Simona Halep, locul 3 WTA, o va întâlni pe jucătoarea americană Amanda Anisimova, locul 51 mondial, miercuri, de la ora 15.00, în sferturile de finală de la Roland Garros. Meciul este primul de pe arena centrală Philippe Chatrier.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării