main logo
609

Serena Williams a cerut schimbarea regulamentului la turnee

Serena Williams (37 de ani, 9 WTA) a sugerat ca circuitul feminin să treacă la formatul „cea mai bună din cinci seturi” în cadrul turneelor de Mare Șlem.

Serena Williams a cerut schimbarea regulamentului la turneeFoto: gsp.ro

Serena și antrenorul Patrick Mouratoglou au opinii diferite despre viitorul tenisului. Dacă francezul vrea un sport mai dinamic, mai scurt, americanca vrea ca femeile și bărbașii să joace după aceleași reguli, transmite Știri.md cu referire la gsp.ro.

„Cred că argumentul privind condiția fizică este nul. Noi dorim asta și suntem pregătite! Cred că orice jucătoare e pregătită pentru trecerea la cinci seturi. Chiar am discutat asta cu directorii turneelor, dar mi-au spus clar: «Ne place actuala configurație». Nu cred că e un argument suficient de solid”, a declarat Serena Willams conform tennisworldusa.

AUDIENȚELE, MOTIVUL REFUZULUI

Șefii tenisului mondial se bazează pe date financiare în luarea deciziei. Analize recente arată că circuitul feminin generează o audiență mult mai mică decât cel masculin, iar lungirea meciurilor ar fi total nejustificată.

Meciurile de cinci seturi au mai fost încercate de fete între 1984 și 1998, în cadrul actualului Turneu al Campioanelor. Același motiv, cel al ratiungului, a dus la modificarea formatului.

MOURATOGLOU VREA O REVOLUȚIE ÎN TENIS!

Într-o conferință de presă amplă acordată în debutul anului, Mouratoglou cerea schimbări importante.

„Nu e vorba despre schimbarea regulilor. Aici nu cred că poate fi umblat, deși eu unul aș vrea seturi mai scurte. Trebuie să îl facem mai incitant prin alte metode, să lăsăm jucătorii să se exprime liber, să fie naturali”, a explicat antrenorul Serenei Williams.

Ce modificări vrea Mouratoglou

  • Dispariția Hawk-Eye
  • Acceptarea sfaturilor de la antrenori în timpul turneelor de Mare Șlem
  • Modificarea codului de conduită
  • Mai mulți bani pentru tururile preliminare ale turneelor
Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării