main logo
520

Scandal politic, declanșat în Bulgaria după meciul cu Anglia

Scandările rasiste ale fanilor Bulgariei de la meciul cu Anglia (0-6), de la Sofia, ar putea stârni un veritabil cutremur în fotbalul bulgar.

Scandal politic, declanșat în Bulgaria după meciul cu AngliaFoto: Getty Images

Prim-ministrul Bulgariei, Boyko Borisov, a solicitat demisia preşedintelui Federaţiei, Borislav Mihaylov, după incidentele de pe stadionul "Vasil Levski", transmite Știri.md cu referire la Digisport.ro.

Borisov i-a solicitat chiar ministrului Sportului de la sud de Dunăre să nu mai finanţeze Federaţia de Fotbal până în momentul în care Mihalylov va demisiona.

"Primul ministru m-a chemat de urgenţă în urmă cu puţin timp şi mi-a solicitat să suspend orice relaţii cu Federaţia Bulgară, inclusiv cele financare, până când Borislav Mihaylov va demisiona. Guvernul a făcut multe pentru progresul fotbalului bulgar în ultimii patru ani", a declarat ministrul Sportului din Bulgaria, Krasen Kralev.

Conform protocolului UEFA, arbitrul a întrerupt meciul şi a cerut speaker-ului stadionului să facă un apel la încetarea manifestărilor rasiste după o jumătate de oră de joc, după care croatul Ivan Bebek a discutat cu oficialii şi cu cele două echipe în finalul primei reprize, când jocul a fost oprit pentru a doua oară.

În cele din urmă s-a luat decizia de a se disputa şase minute adiţionale până la pauză, iar căpitanul Bulgariei, Ivelin Popov, a mers să discute cu suporterii.

Stadionul ''Vasil Levski'' era deja sub semnul unei sancţiuni din partea UEFA, pentru că un sector de 5.000 de locuri era închis din cauza incidentelor rasiste de la meciul cu Kosovo, din luna iunie.

Înaintea meciului, mai mulţi fotbalişti englezi au discutat la vestiare pe tema atitudinii adoptate în cazul unor insulte rasiste, iar unii, printre care atacantul Tammy Abraham (Chelsea), au pledat pentru părăsirea terenului în acest caz, chiar dacă aşa ceva nu e prevăzut în protocolul UEFA.

Anglia a făcut un pas uriaş spre Euro 2020, după victoria la scor cu Bulgaria, 6-0 la Sofia. Rashford, Barkley (două), Sterling (două) şi Kane au marcat golurile echipei antrenate de Gareth Southgate. Bulgaria ocupă ultimul loc în grupă, cui trei puncte, iar Anglia e prima, cu 15 puncte.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării