main logo
513

Scandal la maratonul de la București după interzicerea căștilor

Organizatorii Bucharest Marathon 2019, competiție care se va desfășura sâmbătă și duminică, au anunțat că au renunțat la regula după care concurenții care vor avea căști în urechi în timpul alergării vor fi descalificați.

Scandal la maratonul de la București după interzicerea căștilorFoto: libertatea.ro

Interdicția a fost anunțată cu o zi înainte, dar a provocat reacții negative pe rețelele de socializare printre cei interesați de eveniment, transmite Știri.md cu referire la libertatea.ro

”Având în vedere numărul mare de reacții generate de postarea pe pagina de Facebook a Maratonului București din data de 7 octombrie cu privire la aplicarea de sancțiuni pentru utilizarea câștilor audio în timpul cursei, Bucharest Running Club este de părere că publicul nu este încă pregătit să renunțe complet la ascultarea muzicii în timpul alergării și, prin urmare, nimeni nu va fi descalificat din acest motiv”, se arată într-o postare pe contul de Facebook al competiției.

Organizatorii recomandă totuși alergătorilor să aibă grijă ca auzul să nu le fie complet blocat pe durata concursului, din considerente de siguranță. 

Una dintre reacțiile cle mai dure la interdicția stabilită inițial a venit din partea unui alergător cunoscut, Ciprian Muntele, care a afirmat că nu există un regulament care să justifice interdicția.

”Dragilor, pentru voi și doar pentru voi e postarea asta. În primul rând, așa cum chiar voi spuneți, nimeni, nici un for superior nu vă impune o asemenea măsură. E doar o recomandare pe care ați dus-o la nivel de regulă. Asta seamănă cu reacția angajatului în fața șefului pe care îl anunță că s-ar putea să aibă o scamă. Bravo, sper că ați primit niște aplauze de la IAAF pentru decizia asta”, a scris Ciprian Muntele. 

Acesta invocă și faptul că evenimentul se adresează nu doar profesioniștilor, cât mai ales amatorilor care s-au obișnuit să alerge ascultând muzică.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării