26 aug, 2019 12:10
359
0

Șase sportivi moldoveni au devenit premianți la Mondialele de joc de dame

26 aug, 2019 12:10
359
0

Ala Țârdea, Ion Dosca, Cristina Zaruba, Marcel Ursu, Maxim Dolapci și Mihail Cunișchi au devenit premianți ai Campionatului Mondial de copii, tineret și veterani la joc de dame, versiunile rapid și blitz, care s-a încheiat la Kranevo (Bulgaria).

Șase sportivi moldoveni au devenit premianți la Mondialele de joc de dame

Maestra sportului Ala Țârdea a cucerit titlul de campioană la categoria de vârstă veterani, varianta rapidă, transmite Știri.md cu referire la Moldpres

Marele maestru internațional Ion Dosca s-a clasat pe locul doi la aceeași categorie de vârstă și versiune. Cristina Zaruba, categoria de vârstă Under-27, a obținut medalia de aur la versiunea blitz și argintul la varianta rapidă. Marcel Ursu (Under-19) s-a clasat pe locul doi la varianta rapidă. O distincție de argint a obținut la aceeași versiune și Maxim Dolapci (Under-17). De o medalie de bronz s-a învrednicit Mihail Cunițchi, (Under-8), varianta rapidă.

”Este, desigur, un succes. Jocul de dame are tradiții frumoase în țara noastră și aceste rezultate înregistrate constituie o dovadă convingătoare în acest context”, a declarat astăzi pentru agenție multipla campioană europeană și mondială Elena Scovitina, mare maestru internațional.

Campionatul continuă cu versiunea clasică. În prima rundă au repurtat victorii Ala Țârdea, Ion Dosca. La turneu participă echipe din 15 țări. Competiția se va încheia pe 1 septembrie.

Ion Dosca este considerat cel mai galonat jucător moldovean. Este deținător al Cupei URSS (1980 și 1990), campion al Uniunii Sovietice (1991), varianta rusă, premiant al Campionatelor Mondiale, varianta universală, campion mondial (1999), varianta universală, campion al Statelor Unite ale Americii, varianta pool-checkers (2000) și de 22 ori campion al Republicii Moldova.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter