main logo
297

Săptămână neagră pentru fotbal: Echipele de seniori au pierdut meciurile

Fotbalul moldovenesc pare să nu aibă nici prezent, nici viitor. Echipa națională de seniori a pierdut în ultima săptămână cele trei meciuri din preliminariile Campionatului Mondial din 2022 și a rămas pe ultimul loc în clasament, fiind depășită de Insulele Feroe.

Săptămână neagră pentru fotbal: Echipele de seniori au pierdut meciurileFoto: tv8.md

Înfrângeri pe linie a înregistrat și naționala U-21, care este „anticamera” primei reprezentative: 0-2 cu Bulgaria și 0-3 cu Țările de Jos (Olanda), transmite Știri.md cu referire la ziarulnațional.md.

Lucrurile stau prost și la U-17, care a participat în ultima săptămână la prestigiosul turneu internațional „Syrenka Cup 2021” din Polonia. Juniorii au pierdut la scor de tenis partida cu Polonia – 6-0. În meciul cu Norvegia a fost înregistrat scorul de 2-1 pentru nordici, iar partida cu Cehia s-a încheiat cu o înfrângere categorică – 5-0.

Totuși, cea mai rușinoasă înfrângere a fost cea din partida cu Insulele Feroe. Jucătorii noștri au început bine partida și chiar și-au creat câteva șanse de a marca. 

Insularii au echilibrat jocul și cu multă dăruire de sine au început să pună presiune pe poarta lui Avram. Cei cinci fundași trimiși în teren de Roberto Bordin au fost depășiți la o fază simplă în minutul 68, iar gazdele au deschis scorul. Peste alte patru minute jucătorii din Feroe au marcat după o debandadă generală din careul mic.

„Tricolorii” au reușit golul de onoare abia în minutul 84 prin rezerva Nicolae Milinceanu și au terminat meciul în propria jumătate, apărându-se.

Selecționerul Roberdo Bordin a declarat după meci că își asumă responsabilitatea pentru umilința cu Feroe, însă nu și-a prezentat demisia de onoare. Mai mult, italianul a încercat să paseze vina pe jucătorii săi.

„Îmi asum toată responsabilitatea pentru acest eșec. Pe de altă parte, și jucătorii ar trebui să facă anumite concluzii. Am avut o primă repriză foarte bună, când trebuia să marcăm. Ulterior, s-a rupt ceva în jocul nostru și inevitabil au urmat unele dificultăți. Astfel am încasat două goluri. 

Per ansamblu a fost o săptămână istovitoare, iar acest lucru l-au simțit și jucătorii, mai ales când vine vorba de pregătirea fizică. Este destul de greu să joci trei meciuri în câteva zile. Din păcate am marcat un singur gol, deși am avut mai multe oportunități, chiar și în meciurile precedente”, a spus selecționerul.

Atacantul Ion Nicolaescu consideră că echipa a jucat „demn” cu Austria și Scoția, iar în partida cu Insulele Feroe ne-a lipsit norocul.

„Cel mai mult am suferit la finalizare. Am avut destule șanse de a marca în prima parte a meciului. În repriza secundă, la fel, am ieșit montați, am continuat să presăm, dar adversarii au marcat după o greșeală a noastră. Nici norocul nu a fost de partea noastră. Chiar dacă a fost o săptămână intensă, băieții au jucat demn cu Austria și Scoția, unde cu puțin noroc am fi putut să scoatem și un rezultat pozitiv”, crede atacantul.

Marcatorul unicului nostru gol în cele trei partide, Nicolae Milinceanu, a pus pe seama oboselii acumulate de jucători eșecul cu Feroe. „Am dominat prima repriză, am avut și multe ocazii. Chiar dacă am reușit să marchez, nu am multe motive de bucurie, deoarece echipa a pierdut. Pe alocuri s-a simțit oboseala la unii jucători, mai ales după trei meciuri consecutive, ultimul dintre care pe teren artificial. Totuși, băieții s-au dăruit maximum în fiecare dintre aceste partide”.

La rândul său, fundașul Oleg Reabciuk a recunoscut superioritatea adversarilor în meciul de aseară. „Am controlat cursul jocului în prima repriză, când am avut și multe ocazii de gol. Din păcate, deseori când jucăm bine nu reușim să marcăm. O fac în schimb adversarii, iar noi apoi suntem nevoiți să alergăm după rezultat. 

Condițiile au fost egale pentru ambele echipe, atât terenul, cât și timpul nefavorabil. Trebuie să lucrăm mai mult la capitolul pregătire fizică. Din partea noastră, am dat totul pe teren, deși recunosc că au fost și greșeli”.

Pe 9 octombrie naționala R. Moldova va găzdui Danemarca în cel de-al șaptelea meci din campania de calificare pentru mondialul din Qatar 2022. Meciul se va disputa pe stadionul „Zimbru” din capitală, de la ora 21:45. Trei zile mai târziu, tricolorii vor juca în deplasare cu Israelul. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării