main logo
353

Șahistul Lucian-Costin Miron a câștigat memorialul Veaceslav Cebanenco

Șahistul român Lucian-Costin Miron a câștigat miercuri memorialul ”Veaceslav Cebanenco”, desfășurat la Clubul republican de șah și joc de dame, și a îndeplinit al treilea normativ, ultimul, de mare maestru internațional

Șahistul Lucian-Costin Miron a câștigat memorialul Veaceslav Cebanenco

”Sunt bucuros. Chișinăul mi-a priit. Am jucat bine. Am să revin aici cu orice ocazie”, a declarat jucătorul pentru agenție, relatează Știri.md cu referire la Moldpres.

În ajunul competiției, el a subliniat că scopul său este să presteze un joc bun și să îndeplinească normativul de mare maestru internațional. Pentru această urma să obțină 6 puncte din 9 posibile. El a totalizat 6,5 cu o rundă înainte de încheiere.

În ultima partidă, disputată cu marele maestru Dumitru Svetușchin din Chișinău, el a suferit înfrângere, dar eșecul nu a influențat clasamentul final consemnat. Pe locul doi s-a situat Dumitru Svetușchin, iar locul trei i-a revenit maestrului internațional din capitală Ivan Schițco. Ambii reprezentanți ai gazdelor au totalizat câte 6 puncte și au fost departajați în clasament de criterii suplimentare.

Turneul a reunit 10 șahiști din patru țări: Georgia, Israel, Belarus și Republica Moldova.

Veaceslav Cebanenco a activat în calitate de antrenor, elaborând mai multe scheme de joc înalt apreciate în societatea șahistică din Uniunea Sovietică, dar și din lume.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării