main logo
3933

Rubicon 2018: Ziua I. Cum au alergat participanții ultramaratonului de la Ocnița la Bălți

(ora 21:03) Eroii Rubiconului au ajuns la Bălți! Chiar dacă deja e noapte, iar temperaturile sunt mai jos de zero grade, peste 35 de alergători depășesc distanța de semimaraton în capitala de nord a Moldovei. După 8 etape parcurse în peste 10 ore, sportivii continuă să treacă Moldova de la nord la sud.

(ora 16:12) Rubicon a ajuns în raionul Drochia! Peste 40 de sportivi au ajuns la granița dintre raioanele Dondușeni și Drochia.

Ștafeta a fost dată altor zeci de participanți care vor depăși etapele din raionul Drochia. Până acum au fost depășiți peste 47 km, 4 etape, 2 raioane, iar din cele 55 de ore au trecut 5 ore și 15 minute.

(ora 11:00) A fost dat startul celei mai tari curse din Moldova - Rubicon 2018, ștafeta ultramaraton de 500 de km și 55 ore. Peste 30 de participanți au trecut linia de start, pornind în cea mai tare aventură sportivă. Sute de alergători vor alerga fără pauză, timp de trei zile, traversând întreaga țară de la nord la sud. Startul a fost dat în scuarul primăriei din orașul Ocnița, la ora 11:00. 

Participanții ștafetei ultramaraton Rubicon au nevoie de susținere și cuvinte de încurajare. Puteți să le scrieți mesaje alergătorilor la numărul de telefon 060399994. Mesajele motivaționale vor fi afișate pe un ecran special, atașat de autobuzul organizatorilor. Participanții Rubicon le vor putea citi chiar din alergat.

Puteți urmări în direct cum se desfășoară ultramaratonul, accesând pagina https://rubicon.run/live.

Ștafeta ultramaraton Rubicon, cursa de alergare care traversează Moldova de la nord la sud, are loc pentru a doua oară. În acest an, în perioada 9-11 februarie, sportivi amatori și profesioniști vor alerga, fără pauză, în raioanele centrale ale Moldovei, depășind 502 km în 55 de ore. Alergătorii vor depăși distanța cu un tempou de 6:30, atât ziua, cât și noaptea, cursa fiind una de rezistență și nu competitivă.

Traseul este împărțit în 42 de etape care trec prin raioanele Ocnița, Dondușeni, Drochia, Bălți, Sîngerei, Telenești, Călărași, Strășeni, Chișinău, Ialoveni, Cimișlia, Basarabeasca, Găgăuzia și Taraclia. În fiecare raion sunt de la una până la cinci distanțe a câte 6-13 km. 

Alergătorii pot alege una sau mai multe etape, în orice raioane își doresc. Pentru depășirea distanței dintr-un anumit raion, sportivii primesc o insignă cu stema acestuia.

Trei zile de curse de alergare fără pauză prin raioanele Moldovei. Trei ani pentru a parcurge întreaga ţară de la nord la sud şi de la est la vest. Traseele ștafetelor ultramaraton sunt construite în aşa fel încât în decurs de trei ani Rubicon să treacă prin toate raioanele Republicii Moldova, inclusiv regiunea transnistreană. 

În 2017, traseul a trecut prin raioanele de est ale țării, în acest an, alergătorii trec prin raioanele centrale, iar anul viitor, ștafeta ultramaraton va avea loc în raioanele de vest.

Scopul cursei este de a familiariza oamenii cu raioanele ţării, cultura acestora, istoria şi obiectivele turistice, de a dezvolta sportul pentru amatori în Republica Moldova, de a implica regiunile în viaţa sportivă a ţării și de a consolida cetățenii acesteia prin intermediul unei competiţii sportive de amploare.

Organizatorii ștafetei ultramaraton Rubicon sunt organizația social-sportivă Sporter și cel mai mare panou de anunțuri din Moldova 999.md.

Mai multe imagini găsiți pe pagina de Facebook dedicată evenimentului Rubicon.run 2018.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării