main logo
1291

Rubicon 2018: Ziua a-II-a. Cum au alergat de la Bălți la Strășeni

(ora 14:23) Au fost parcurși 250 km din distanța totală de 500 km a ștafetei ultramaraton Rubicon 2018. Ecuatorul cursei a fost atins în raionul Strășeni, la doar 10 km de capitala Moldovei. Etapa de mijloc, cea de-a 21-a, a fost depășită de 18 participanți.

Puteți urmări în direct cum se desfășoară ultramaratonul, accesând pagina https://rubicon.run/live.

Mai multe imagini găsiți pe pagina de Facebook dedicată evenimentului Rubicon.run 2018.

(ora 12:48) Localnicii din Bucovăț, raionul Strășeni, au pregătit din timp plăcinte la pachet pentru a le oferi alergătorilor care nu se pot opri nici pentru o clipă. Cei 40 de participanți au fost întâlniți cu pancarte, mesaje motivaționale, iar copiii din localitate au alergat o porțiune de traseu împreună cu sportivii.

(ora 12:25) Alergătorii Rubiconului au ajuns la Strășeni! Aventura în pași de alergare se apropie de mijlocul ștafetei ultramaraton Rubicon 2018. Urmează peste 26 km prin raionul de baștină a trupei Zdob și Zdub.

(ora 11:30) În centrul orașului Călărași, celor 9 participanți ai Rubiconului li s-au alăturat o întreagă echipă de fotbaliști, dar și primarul orașului. La fel, sportivii au fost întâmpinați de susținători cu ovații și covrigi calzi.

(ora 11:00) Au trecut 24 de ore de la startul ștafetei ultramaraton Rubicon 2018. Sute de sportivi transmit ștafeta de la etapă la etapă și de la raion la raion, alergând fără pauză. În total, până în acest moment a fost parcursă distanța de 220 km, fiind depășite 19 etape prin 7 raioane.

Noaptea sportivii au alergat toate etapele raionului Sîngerei, iar zorii i-au întâlnit în raionul Telenești. În această noapte, în jur de 40 de alergători au depășit peste 63 km, iar în total de la start au fost parcurși 165 km.

Cel mai interesant este faptul că împreună cu alergătorii, toate etapele din Sîngerei, le-a parcurs și un câine, care a hotărât să-i susțină pe sportivi. Împreună cu aceștia, patrupedul a depășit propriul Rubicon cu o distanță de 50 km, după care s-a îndreptat înapoi spre casă.

Orele târzii la care au alergat participanții nu i-au speriat nici pe localnici. Din potrivă, locuitorii satelor din raioanele Sîngerei și Telenești i-au întâlnit pe alergători și după miezul nopții cu plăcinte calde și ceai.

La ora 8:00, peste 20 de participanții au intrat în raionul Călărași, apropiindu-se tot mai mult de capitala Moldovei. Iar la ora 15:00 și chișinăuienii se vor putea alătura eroilor Rubiconului pentru ai susține pe întregul traseu din capitală: Sculeanca (Calea Ieșilor), Centru (Ștefan cel Mare - Izmail), Telecentru (șoseaua Hîncești) în direcția raionului Ialoveni.

Startul ștafetei ultramaraton Rubicon 2018 a fost dat în orașul Ocnița, pe 9 februarie, la ora 11:00, iar traseul cursei trece prin 14 raioane centrale ale țării, traversând Moldova de la nord la sud.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării