main logo
2226

Rubicon 2018: Momente emoționante ale ultramaratonului prin toată Moldova

În acest an, startul cursei Rubicon s-a încununat de o mulțime de evenimente, care vor rămâne proaspete în memoria participanților și organizatorilor cursei de ultramaraton.

Chiar de la etapa inițială, sportivii au demonstrat un exemplu de solidaritate și sprijin reciproc. Astfel, când mașina Poliției a fost blocată din cauza zăpezii, participanții au întrerupt cursa și i-au ajutat pe reprezentanții ordinii să revină în coloana Rubicon.

Sigur, zăpada a adus surprize și dificultăți neașteptate sportivilor, dar, în pofida acestui fapt, a dăruit participanților și spectatorilor niște priveliști superbe ale raioanelor din nordul țării.

La Sângerei, coloanei de alergători li s-a alăturat un participant neașteptat – un cățel, care a alergat împreună cu participanții 50 km, după care s-a întors spre casă.

Foarte ospitalieri și primitori s-au arătat locuitorii din raionul Sângerei, dar și cei de la Telenești. A fost surpriză absolută pentru sportivi când au fost întâmpinați de localnici, noaptea, pe ger, cu ceai fierbinte și plăcinte calde.

Iar cei care nu pot fi prezenți alături de participanții la cursă le oferă o susținere active prin SMS-uri. Unul dintre SMS-uri, de exemplu, i-a adus o veste frumoasă unuia dintre participanți, anunțându-l despre sarcina soției.

În centrul orașului Călărași, celor 9 participanți ai Rubiconului li s-au alăturat o întreagă echipă de fotbaliști, dar și primarul orașului. La fel, sportivii au fost întâmpinați de susținători cu ovații și covrigi calzi.

Localnicii din Bucovăț, raionul Strășeni, au pregătit din timp plăcinte la pachet pentru a le oferi alergătorilor care nu se pot opri nici pentru o clipă. Cei 40 de participanți au fost întâlniți cu pancarte, mesaje motivaționale, iar copiii din localitate au alergat o porțiune de traseu împreună cu sportivii.

Puteți urmări în direct cum se desfășoară ultramaratonul, accesând pagina https://rubicon.run/live.

Mai multe imagini găsiți pe pagina de Facebook dedicată evenimentului Rubicon.run 2018.

Citește și:

Rubicon 2018: Jumătatea traseului. Doar 10 km până la Chișinău

Rubicon 2018: Ziua II. Cum au alergat de la Bălți la Strășeni

Rubicon 2018: Alergătorii ultramaratonului au ajuns la Bălți

Rubicon 2018: Ziua I. Cum au alergat de la Ocnița la Bălți

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării