main logo
1127

Republica Moldova, vicecampioană europeană la rugby pe plajă

Echipa masculină de rugby pe plajă din Moldova a devenit vicecampioană europeană. „Haiducii” au ajuns până în finală la competiția desfășurată timp de două zile la Chișinău. Republica Moldova a pierdut la limită meciul decisiv cu reprezentativa Ucrainei.

Republica Moldova, vicecampioană europeană la rugby pe plajăFoto: Moldova1.md

Echipa națională de rugby pe plajă a Republicii Moldova a fost învinsă la limită de Ucraina în finala Campionatului European. Ai noștri au fost conduși cu 0-3, iar pe final au redus din handicap, însă nu au mai avut timp se egaleze, transmite Știri.md, cu referire la moldova1.md. 

„În meciul decisiv au jucat două echipe demne de finală. Cred că norocul nu a fost de partea noastră. În rest, le mulțumesc băieților pentru munca depusă. Sperăm totuși ca data viitoare să luăm aurul”, a declarat rugbystul moldovean, Igor Mișin.

„Turneul a fost superb. Mulțumim Republicii Moldova pentru o organizare foarte bună. Mulțumim Domnului că am reușit să devenim campioni și am reprezentat Ucraina la cel mai înalt nivel”, a menționat ucraineanul Danilo Diancenko, desemnat cel mai bun rugbyst al turneului.

Și echipa feminină a Republicii Moldova a urcat pe podiumul de premiere. Fetele noastre s-au clasat pe locul trei. În finala mică, Republica Moldova a dispus de Ungaria cu scorul de 6-1.

„Locul 1 trebuia să fie al nostru, dar un pic nu ne-a ajuns ca să ne calificăm în finală. Suntem mulțumite, avem medalie, suntem pe podium, dar anul viitor cu siguranță vom fi pe primul loc”, a spus Cristina Popescu, componentă a echipei național de rugby feminin a Republicii Moldova.

Campioană a devenit reprezentativa României, care a învins-o în finală pe cea a Ucrainei.

Țara noastră a găzduit în premieră Campionatul European de rugby pe plajă. Timp de 2 zile pe arena din parcul „La Izvor”, 14 echipe naționale au luptat pentru cele două trofee.

„Cred că am organizat o competiție extraordinară, fabuloasă. Reprezentanții Federației Europene s-au exprimat în felul următor: este cel mai bun turneu de rugby pe plajă la care au asistat ei vreodată. Pe latura de organizare am fost la un nivel mai mult decât european”, a declarat Anatol Curechi, președintele Federației Sportive Naționale de Rugby a Republicii Moldova.

Conducerea FSNR a dezvăluit că țara noastră va mai fi cu siguranță gazdă a competițiilor de internaționale de anvergură.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării