main logo
693

Radu Albot, jucătorul de tenis din R. Moldova care cucerește Parisul

Radu Albot, cel mai bun jucător de tenis al R. Moldova a reușit să se califice în turul 2 la Roland Garros, al doilea turneu de Mare Șlem al anului.

Radu Albot, jucătorul de tenis din R. Moldova care cucerește Parisul

Presa de peste Prut a lăudat prestația jucătorului nostru, dar și faptul că acesta vorbește românește. Jurnaliștii l-au numit pe Radu Albot „celălalt român” de pe tabloul de simplu masculin de la Openul Francez, transmite Știri.md cu referire la zdg.md.

Radu deţine toate recordurile importante în tenisul din Moldova. Cel mai rezultat într-un turneu ATP, cea mai bună clasare. A fost mereu primul şi şi-a corectat, singur, recordurile, nu doar o dată. Radu Albot admite că a fost greu, dar se mândreşte cu ceea ce a reuşit.

Așa începe articolul dedicat lui Albot pe site-ul prosport.ro, unul din cele mai citite  portaluri de sport din România.

Primul meci, la ora 11, pe Terenul 18. Numele lui Radu Albot (28 ani) va rămâne înscris, undeva, în analele turneului parizian, ca primul câştigător al unui meci pe noua arenă a complexului. 

O arenă frumoasă, cu bănci de piatră în loc de scaune, care aduce puţin cu atmosfera de pe celebra Pietrangeli Arena, de la Foro Italico (Roma). 

Pe acelaşi Teren 18, aflat la limita exterioară a complexului, s-a antrenat şi Simona Halep, sâmbătă. Radu Albot venea de pe o arenă primitoare şi caldă, cu tribună apropiată de suprafaţa de joc şi cu margini mult mai puţin generoase decât Chatrier-ul. Şi s-a simţit bine. 

Mai ales la final, pentru că, recunoaşte, n-ar fi fost la fel de vesel dacă pierdea. I-a plăcut însă arena, s-a simţit bine pe acea zgură proaspăt-turnată.

Dacă nu ar fi ajuns tenismen, lui Radu Albot i-ar fi plăcut să fie fotbalist. Şi pentru că România este cunoscută peste tot în lume prin Gheorghe Hagi, Ilie Năstase şi Nadia Comăneci, ProSport l-a provocat pe moldoveanul numărul unu din tenisul mondial să le spunâ câte ceva fraţilor de peste Prut, despre cel mai cunoscut ambasador al Moldovei.

 "Serghei Tarnovschi este, probabil cel mai cunoscut. A câştigat două medalii de aur, la caiac-canoe. Cred că el este cel mai faimos sportiv în ţara noastră", a spus Radu Albot, care, în turul doi de la Roland Garros îl va înfrunta pe Damir Dzumhur (Bosnia şi Herţegovina, 30 ATP, favorit 26 la Paris).

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării