main logo
407

Radu Albot a urcat, în premieră, pe locul 46 în clasamentul mondial

Tenismanul moldovean Radu Albot a acces, pentru prima dată, pe locul 46 în clasamentul mondial al jucătorilor profesionişti (ATP).

Radu Albot a urcat, în premieră, pe locul 46 în clasamentul mondial

Ascensiunea sa se datorează evoluţiilor bune din acest an, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

În special, aceasta a fost determinată de victoria obţinută, în premieră, la un turneu ATP, la Delray Beach Open (SUA) în februarie curent, şi a evoluţiei meritorii recente la concursul care se desfăşoară la Indian Wells (SUA), unde a fost admis iniţial în faza calificărilor şi i-a învins pe Mitchell Krueger (SUA, 2-0), apoi pe Lukas Lacko (Slovacia, 2-0), obţinând dreptul de a juca pe tabloul principal al turneului. 

În etapa respectivă, el l-a devansat în două seturi  pe Marius Copil (România, numărul 76 mondial), apoi a produs marea surpriză eliminându-l din concurs cu 2-0 pe italianul Fabio Fognini, poziţionat pe locul 17 în ierarhia mondială.

„Urcuşul în clasament se datorează şi faptului că Radu a început să colaboreze cu un nou antrenor, Magnus Tiedman (Suedia), care a figurat în urmă cu mai mulţi ani în Top-100 mondial ca jucător profesionist”, a declarat pentru agenţie tatăl şi managerul său, Vladimir Albot. 

„Obiectivul meu este să urc în Top-50 mondial”, a declarat Radu Albot într-un interviu acordat în exclusivitate agenţiei. „Şi nu doar să acced în această ierarhie prestigioasă unde concurenţa este, pur şi simplu, acerbă, ci şi să mă menţin constant în ea”, a adăugat jucătorul.

Radu Albot a fost inclus anul trecut în Top-10 al celor mai buni sportivi moldoveni atât de Asociația Presei Sportive din Moldova, cât și de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. 

Asta, în mare măsură, datorită calificării în semifinala turneului de Mare Slam de la US Open, proba dublu, și în turul trei la Wimbledon, la individual. 

Radu Albot (29 de ani) este campion european Under-16, câștigător la 14 turnee din seria Futures, individual, și 12 la dublu, învingător la 14 turnee din seria ATP Challenger Tour, simplu, și 15 la dublu. S-a clasat pe primul loc la turneele ATP Istanbul Open şi Kremlin Cup (2015), jucând în pereche cu Dusan Lajovic (Serbia) şi Frantişek Cermak (Cehia).

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării