main logo
507

Procurorii ruși au anunțat acuzațiile contra vedetei baschetului feminin

Procurorul din procesul lui Brittney Griner, vedeta baschetului feminin american, aflată în arest preventiv în Rusia, a anunțat vineri acuzațiile împotriva acesteia, la primul termen al procesului care are loc la un tribunal de lângă Moscova, conform CNN, care citează agenția rusă de stat TASS.

Procurorii ruși au anunțat acuzațiile contra vedetei baschetului femininFoto: hotnews.ro

La Tribunalul Khimki, Griner, în vârstă de 31 de ani, a fost acuzată de procurorul rus din proces că avea în bagaj mai puțin de un gram de ulei de canabis, transmite Știri.md cu referire la hotnews.ro.

Procuratura susține că ea intenționa să introducă drogurile pe teritoriul Rusiei, într-un rucsac și o valiză, potrivit TASS.

Starul Phoenix Mercury, dublă campioană olimpică, dar şi campioană în WNBA, a fost arestată în Rusia cu o săptămână înaintea declanșării invaziei din Ucraina, după ce în bagajele sale de mână s-au descoperit cartuşe de vaporizator şi „un lichid cu miros de ulei de haşiş”, potrivit serviciilor vamale din Rusia.

Ea a fost reținută pe un aeroport din Moscova, unde sosise de la New York.

Uleiul de canabis este supus controlului pe teritoriul Federației Ruse și este clasificat drept narcotice, iar infracțiunea de contrabandă a unor cantități semnificative de substanță narcotică se pedepsește cu închisoare de până la 10 ani în Rusia, scrie TASS.

„Se descurcă cât se poate de bine în aceste circumstanțe”

Însărcinata cu afaceri a Ambasadei SUA, Elizabeth Rood, a spus că a putut vorbi cu Griner în sala de judecată și că Guvernul american lucrează intens pentru a-i aduce acasă pe Brittney Griner și pe alți cetățeni americani reținuți abuziv în Rusia.

„Se descurcă cât se poate de bine în aceste circumstanțe dificile și mi-a cerut să transmit că este bine dispusă și că își păstrează credința”, a adăugat Rood.

Avocații lui Griner, Alexander Boykov și Maria Blagovolina, au spus că nu au cunoștință despre vreun plan de a o schimba pe sportivă cu un prizonier rus deținut în SUA.

Procesul are un nou termen de judecată săptămâna viitoare, în 7 iulie.

Ce spune soția vedetei baschetului feminin american

Cherelle Griner, soția vedetei baschetului feminin american, a declarat joi pentru CNN că ar vrea ca oficialii americani să facă tot posibilul pentru a o aduce acasă.

„Este cu adevărat foarte greu. Aceasta nu este o situație în care retorica se potrivește cu acțiunea”, a afirmat Cherelle Griner.

Ea a mai spus că i-ar plăcea să se întâlnească cu președintele american Joe Biden și să-l convingă să se implice în acest caz: Ț(...) mi-ar plăcea ca el să-mi spună că îi pasă”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării