315
0
Primul tenismen surd care câştigă un meci în circuitul ATP
315
0

Duckhee Lee (21 de ani) a devenit primul tenismen surd care câştigă un meci în circuitul ATP, după ce l-a învins în turul 1 de la Winston-Salem (SUA) pe Henri Laaksonen, scor 7-6 (4), 6-1.

Foto: digi24.ro

"Oamenii râdeau de handicapul meu, îmi spuneau că nu ar trebui să joc. A fost foarte dificil, dar prietenii şi familia m-au ajutat să merg mai departe. 

Vreau să le arăt tuturor că pot face asta. Mesajul meu pentru oamenii care nu pot auzi este să nu fie descurajaţi. Dacă încerci din greu, poţi face orice”, a spus Lee, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

Lee a fost diagnosticat cu surzenie la vârsta de doi ani. Tenismenul nu poate auzi deciziile arbitrilor sau scorul, fiind nevoit să îşi dea seama de aceste lucruri prin semnele făcute de arbitrul de scaun sau de oamenii din echipa sa.

Duckhee Lee nu cunoaşte nici limbajul semnelor pentru că a fost învăţat să citească pe buze în Coreea, când era copil. De asemenea, coreeana vorbită de acesta nu este una nativă. 

Duckhee Lee este calificat în turul secund al turneului de la Winston-Salem. În această fază, sportivul clasat pe poziţia 212 ATP îl va întâlni pe al treilea favorit al întrecerii, Hubert Kurkacz (41 ATP).

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter