main logo
2014

Primul cartonaș alb din istoria fotbalului a fost arătat în Portugalia

Primul cartonaș alb din istoria fotbalului a fost arătat în derbyul feminin dintre Benfica și Sporting, încheiat cu scorul de 5-0. Cartonașul face parte dintr-o serie de noi introduceri în fotbal și are drept scop încurajarea valorilor etice în sport.

Primul cartonaș alb din istoria fotbalului a fost arătat în PortugaliaFoto: știri.md

Pe lângă tradiționalele cartonașe galbene și roșii, arbitrii meciurilor de fotbal feminin din Portugalia mai au în dotare și un cartonaș alb, transmite Știri.md cu referire la diez.md.

Este vorba despre o inițiativă recentă prin care se încearcă promovarea fairplayul pe stadioane și încurajarea valorilor etice în sport, relatează GIVEMESPORT.

Deși inițiativa nu este încă larg răspândită, face parte dintr-o serie de noi introduceri în fotbal, care includ, de asemenea, înlocuiri în cazul unor comoții cerebrale a jucătorilor și o pauză mai lungă – așa cum s-a văzut la recentul Campionat Mondial de Fotbal din Qatar.

Pe parcursul meciului dintre echipele feminine Benfica și Sporting, înainte de pauză, unui suporter i s-a făcut rău în tribune și partida a fost întreruptă timp de câteva minute.

Staffurile medicale ale celor două echipe au acordat imediat primul ajutor fanului din tribune, respectiv suporterul a revenit la normal.

Înainte de a fluiera reluarea jocului, arbitrul a arătat de două ori cartonașul alb, pentru fiecare echipă medicală a celor două echipe.

Cartonașul alb a fost acordat pentru promptitudinea cu care au intervenit echipele medicale pentru a ajuta persoana care se simțea rău.

Meciul s-a încheiat cu scorul de 5-0 în favoarea fotbalistelor de la Benfica.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării