219
0
Prima țară europeană care reia oficial meciurile de fotbal
219
0

Primele meciuri din campionatul de fotbal al Germaniei după autorizarea reluării sezonului se vor disputa pe 16 mai, au decis cluburile din Bundesliga în cursul unei videoconferinţe desfăşurate joi, transmite Reuters.

Foto: Getty Images

Germania devine astfel prima ţară europeană care reia în mod oficial competiţiile fotbalistice, pe fondul pandemiei de coronavirus, transmite Știri.md cu referire la Cotidianul.ro.

Miercuri, Liga germană de fotbal (DFL) anunţase că data reluării competiţiei în cele două eşaloane din Bundesliga a fost fixată pentru ziua de vineri, 15 mai, după ce autorităţile de la Berlin şi-au dat acordul în acest sens.

DFL a precizat joi, într-un comunicat, că meciurile vor debuta o zi mai târziu decât s-a anunţat iniţial, respectiv sâmbătă 16 mai, în condiţiile unui protocol sanitar strict, care exclude prezenţa spectatorilor în tribune.

Printre întâlnirile care vor avea loc în ziua reluării sezonului se numără şi derby-ul regiunii Ruhr, între formaţiile Borussia Dortmund şi Schalke 04 Gelsenkirchen.

Liga germană doreşte foarte mult să încheie sezonul până la 30 iunie, chiar şi cu porţile închise, pentru a respecta astfel contractul cu sponsorii şi difuzorii, avertizând anterior că orice întârziere ar pune în pericol „existenţa” anumitor cluburi.

„Finalul sezonului va avea loc la sfârşitul lunii iunie”, a declarat joi directorul general al DFL, Christian Seifert, în cursul unei conferinţe de presă, data probabilă a ultimei etape fiind 27-28 iunie.

Cancelarul Angela Merkel a participat miercuri la o întâlnire la care s-a discutat despre reluarea activităților sportive în Germania. Cancelarul a anunţat că fotbalul va putea fi reluat după jumătatea lunii mai.

Toate meciurile se vor disputa însă în lipsa spectatorilor.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter