main logo
1110

Prima reacție a lui David Popovici după ce a doborât recordul mondial

Înotătorul David Popovici, care sâmbătă a doborât, la numai 17 ani, recordul mondial la proba de 100 de metri liber, la Campionatele Europene de natație pentru seniori de la Roma, a scris pe Facebook un mesaj în limba engleză în care arată că această performanță a fost posibilă grație perseverenței, încrederii și muncii asidue.

Prima reacție a lui David Popovici după ce a doborât recordul mondialFoto: Raed Krishan via Facebook David Popovici

„Succesul vine din faptul că știi că ai făcut tot ce ai putut pentru a deveni cea mai bună versiune de care ești capabil să devii”, a scris David Popovici, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

Considerat un adevărat fenomen al înotului, tânărul David Popovici a făcut o impresie bună încă de anul trecut, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, confirmându-și valoarea la Campionatele Mondiale de la Budapesta din iunie 2022, la seniori, dar și la Campionatele Europene de juniori de la Otopeni de luna trecută.

Supranumit „Racheta” sau „Extraterestrul”, David Popovici a stabilit sâmbătă un nou record mondial al probei de 100 de metri liber, reușind, la 17 ani, o performanță istorică pentru înotul românesc. El a obținut medalia de aur la Campionatul European de natație pentru seniori de la Roma, cu un timp ce a doborât recordul mondial care data din 2009. David Popovici, campion mondial en titre al probei, a înotat cei 100 de metri în 46 de secunde și 86 de sutimi, fiind cu 5 sutimi de secundă mai rapid decât brazilianul Cesar Cielo Filho, care stabilise în 2009 recordul mondial cu timpul de 46 de secunde și 91 de sutimi.

Pentru David Popovici, aflat încă la vârsta junioratului, este cea mai importantă realizare a carierei sale - extrem de promițătoare - de până acum. David Popovici se calificase vineri seara în finala probei de 100 m liber cu cel mai rapid timp - 46 sec 98/100, un nou record european.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării