main logo
6831

Prima medalie olimpică pentru R. Moldova: Denis Vieru a obținut bronzul

Denis Vieru a obținut medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Paris. În lupta pentru medalia de bronz, judocanul nostru a trecut de Walide Khyar, favoritul publicului francez.

Prima medalie olimpică pentru R. Moldova: Denis Vieru a obținut bronzul

Este cel mai bun rezultat la moment al delegației Republicii Moldova, dar și al judocanilor moldoveni la o ediție a Jocurilor Olimpice, transmite Știri.md

În urma rezultatelor obținute, conducerea țării a venit cu mesaje de felicitare adresate sportivului moldovean. 

„Judocanul Denis Vieru aduce prima medalie pentru Republica Moldova la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. 

Felicitări, Denis! Succesul tău ne umple de mândrie și bucurie. Le ținem pumnii sportivilor noștri care urmează să concureze și îi așteptăm acasă cu medalii și rezultate frumoase. Hai, Moldova!”, a scris Dorin Recean. 

„Avem prima medalie de la Jocurile Olimpice! Felicitări pentru bronzul la judo, Denis Vieru! Ne mândrim cu perseverența și pasiunea ta”, a menționat la rândul său președintele țării, Maia Sandu. 

Și primarul Capitalei, Ion Ceban, a adresat un mesaj de felicitare pentru sportivul nostru. 

„Aduc sincere felicitări judocanului moldovean Denis Vieru pentru reușita sa remarcabilă - cucerirea medaliei de bronz la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Este un moment istoric și o mândrie pentru întreaga noastră comunitate.

Denis, suntem extrem de mândri de tine și de efortul pe care l-ai depus! Continuă să ne inspiri și să aduci cinste țării noastre!

Medalia olimpică adjudecată de Denis Vieru este prima pentru lotul Republicii Moldova, format din 26 de sportivi, la Olimpiada de la Paris. În context, le doresc mult succes și celorlalți „Tricolori” care sunt sau urmează și intre în competiția majoră din Capitală Franței. Ei sunt adevărații noștri campioni. Hai, Moldova!”, a scris Ion Ceban. 

Judocanul Denis Vieru a reușit să-i învingă azi pe finlandezul Luukas Saha și pe sârbul Stranhija Buncic, dar a pierdut în fața japonezul Hifumi Abe. În meciul pentru medalia de bronz, judocanul moldovean a luptat cu francezul Walide Khyar. 

Denis Vieru devine, astfel, primul judocan moldovean care reușește să cucerească o medalie la o ediție a Jocurilor Olimpice. 

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării