main logo
1610

Prima decizie majoră luată de Novak Djokovic după ce a fost expulzat

Novak Djokovic a luat prima decizie majoră după ce a fost expulzat din Australia și a ratat primul turneu de Grand Slam al anului.

Prima decizie majoră luată de Novak Djokovic după ce a fost expulzatFoto: Publika.md

Liderul mondial și-a ales primul turneu în care va participa, după ce a ratat Australian Open: în perioada 21-26 februarie va merge la Dubai, pentru turneul de categorie ATP 500, transmite Știri.md cu referire la Digisport.ro.

Deși se credea că va lua o pauză mai lungă după tot scandalul din Australia, de la începutul anului, sportivul sârb va reveni pe teren într-o lună.

Deși nu este vaccinat anti Covid-19, Novak Djokovic va putea participa fără probleme la ATP Dubai. În regulile de călătorie spre Dubai sunt solicitate mai multe teste PCR, însă nu există și alte prevederi care să împiedice accesul.

Conform reglementărilor în vigoare, este nevoie de 3 teste PCR negative înainte de a intra în Emiratele Arabe Unite: unul cu 72 de ore înainte de zbor, unul cu 6 ore înainte de zbor și încă unul imediat după aterizarea în Dubai.

Novak Djokovic a câștigat titlul la ATP Dubai de 5 ori în carieră, ultima dată în 2020, când a trecut în finală de Stefanos Tsitsipas, scor 6-3, 6-4.

Liderul mondial fusese invitat și la turneul de la Rotterdam, programat în perioada 7-13 februarie, însă a ales să-și facă revenirea în circuit la Dubai, pe 21 februarie.

Novak Djokovic primește și vești bune, după ce s-a scris că prezența sa la Roland Garros, al doilea grand slam al anului, ar urma să fie interzisă.

Sârbul este nevaccinat și situația epidemică a majoritatea țărilor europene au făcut ca restricțiile să fie dure, iar sportivii să fie afectați.

Situația ieșită din comun din Australia care a rezultat în deportarea lui Novak Djokovic l-a afectat pe sârb, atât din punct de vedere personal, cât și din punct de vedere sportiv.

Ambiția sa de a deveni tenismenul care să aibă cele mai multe trofee de grand slam din istorie l-au făcut să-și asume un risc, care în final a dus la un scandal de proporții.

Sportivul din Serbia a primit la doar câteva zile după fiasco-ul din Australia încă o veste proastă. Noua lege în ceea ce privește carantinarea și restricțiile pentru oamenii nevaccinați din Franța nu i-ar fi permis acestuia să participe nici la al doilea turneu de grand slam al anului, Roland Garros.

Totuși, conform MSN.com, Novak Djokovic are o portiță în actuala lege care i-ar permite să se deplaseze în Franța și să participe la Roland Garros.

Certificatul obligatoriu impus în Hexagon se acordă oamenilor vaccinați, însă îl primesc și cei care au fost infectați în ultimele 6 luni și asta le permite să evite restricțiile.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării