main logo
502

Președintele FMF a făcut oferte pentru fotbalul profesionist

Președintele Federației Moldovenești de Fotbal (FMF), Leonid Oleinicenco a adus la cunoștința reprezentanților cluburilor profesioniste de fotbal din țară, întruniți joi, 1 august în ședința Comitetului Fotbal Profesionist, proiectul comun al FMF și UEFA GROW ”Community Development Officer”.

Președintele FMF a făcut oferte pentru fotbalul profesionistFoto: moldpres.md

Proiectul respectiv oferă  soluții de management pentru echipele profesionale de fotbal, transmite Știri.md cu referire la Moldpres

Necesitatea îmbunătățirii calității managementului a fost elucidată recent într-un raport UEFA despre starea de lucruri în fotbalul moldovenesc, Divizia Națională și Cupa Moldovei Orange, care a fost prezentat audienței. Datele lui se bazează și pe indicatorii obținuți în urma unui sondaj UEFA efectuat în rândul populației și al amatorilor de fotbal.  

În cadrul aceleiași ședințe Leonid Oleinicenco a invitat cluburile profesioniste din Republica Moldova să vină cu propuneri și soluții care ar permite crearea, în comun, a unui sistem de delegare a arbitrilor în Divizia Națională. ”Am vorbit până acum despre existența problemelor legate de arbitraj. Cred că e timpul să găsim soluții. Îndemn cluburile, dar și Comitetul de arbitri, să vină cu propuneri, dintre care, sunt sigur, putem găsi câteva pe care să le agreăm cu toții și să le punem la baza unui sistem de delegare față de care să nu avem dubii”,  a remarcat Leonid Oleinicenco. 

În acest context, președintele FMF a ținut să menționeze, că federația, la rândul ei, întreprinde deja acțiuni concrete în acest sens. Săptămâna viitoare, de exemplu, Leonid Oleinicenco va efectua o vizită de lucru la București, pentru a semna un acord de colaborare cu Federația Română de Fotbal care, printre altele, prevede și invitarea observatorilor de arbitri români la meciurile din Divizia Națională, pentru a asigura acordarea imparțială a calificativelor de evaluare a arbitrajului. 

”Community Development Officer” este un concept care permite angajarea, prin cofinanțare de către cluburi și FMF a unor manageri, sarcina cărora este de a crea și dezvolta parteneriate, inclusiv financiare, cu autoritățile și comunitatea locală. Scopul lui este ca echipele de fotbal să devină factori de imagine și dezvoltare pentru localități, contribuind la consolidarea comunității locale și încadrarea tinerilor în activitatea fotbalistică. Sarcina ofițerilor de dezvoltare locală este de a elabora și implementa modele financiare sustenabile pentru echipele profesioniste. Leonid Oleinicenco a fost ales anul curent președinte al FMF la Congresul ordinar al FMF.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării