main logo
2305

Premieră: R. Moldova a participat la o etapă de Formula 1

Duminică, 8 septembrie, în orașul Monza din Italia s-a desfășurat etapa Porsche Mobil 1 Supercup — cea mai prestigioasă cursă mondială de automobile, care face parte din weekendurile Formula 1. Una dintre mașini a participat cu susținerea vinăriei “Land of Basarabia” din Moldova.

Premieră: R. Moldova a participat la o etapă de Formula 1

Istoria concernului german Porsche AG este strâns legată de lumea automobilismului. Compania acordă o atenție deosebită curselor, organizând mai multe serii mondiale Porsche Cup și participând cu succes la asemenea serii mondiale precum Formula E și LeMans 24.

Porsche Mobil 1 Supercup este considerată cea mai prestigioasă serie, deoarece de mai mulți ani se desfășoară în sprijinul unei competiții de renume mondial – Formula 1.

Compatriotul nostru și proprietarul vinăriei “Land of Basarabia”, Igor Ganea, și-a împărtășit impresiile despre cursă:

“Timp de două weekenduri, am reușit să concurăm în două curse. Prima a avut loc la Barcelona și a durat 24 de ore. Aș putea spune că a fost o cursă pentru supraviețuire, pentru că automobilul nostru a mers fără încetare și timp de 13 ore a fost lider cu un avans de 5 ture. O mică defecțiune ne-a făcut să ne oprim pentru reparații și, ca urmare, am ajuns în final printre primii patru. Cred că este un rezultat excelent!

Iar duminica trecută, am participat la Porsche Super Cup în orășelul italian Monza. Faptul că ne-am clasat în topul celor 30 de piloți este deja un rezultat remarcabil. A fost o cursă foarte dificilă din cauza unei coliziuni în care am intrat chiar la început de traseu. Nu am reușit să concurăm pentru puncte, dar faptul că, pentru prima dată în istorie, compatrioții noștri au intrat în liga superioară a motorsportului este deja o victorie!

Mă bucur nespus că pasiunea mea pentru motorsport și dorința de a-l dezvolta la noi în țară în sfârșit au dat roade. Acum avem și noi o echipă, care să ne reprezinte țara la un nivel mondial, astfel încât sportivii moldoveni să se poată manifesta. 

Deocamdată, avem un șofer de curse din Finlanda, profesionist cunoscut și participant activ la competițiile Porsche, văzut de experți ca un eventual lider mondial în curse. Consider că, datorită acestor evenimente, Moldova va avea ocazia nu doar să participe la testarea mașinilor, dar și să ajungă în centrul motorsportului. Avem o mulțime de băieți talentați, care au nevoie doar să li se ofere posibilitatea să se afirme!”

Igor Ganea a mai adăugat că, la moment, se negociază organizarea în țara noastră a evenimentelor sportive de amploare, cu participarea starurilor din motorsport de renume mondial.

“Intenționăm să participăm la curse și în sezonul următor. Desigur, scopul nostru principal este să câștigăm, dar ne dăm bine seama că acest lucru nu poate fi realizat într-un singur an. De aceea vom urma o strategie de creștere pentru mai mulți ani. 

Un alt scop al nostru este să familiarizăm la maxim publicul mondial cu țara noastră, căci mai mult de 100 de milioane de oameni vor putea vedea logo-urile și apelurile noastre de a cunoaște Moldova! 

Ne dorim ca, prin intermediul compatrioților noștri din întreaga lume, țara noastră să fie promovată la maxim – credeți-mă, noi, moldovenii, suntem iubiți, prezentăm interes pentru ceilalți, mulți vor să coopereze cu noi – și acesta este doar începutul!”

Vă reamintim că “Land of Basarabia” este o vinărie tânără, localizată în raionul Ștefan-Vodă, care își va deschide curând ușile pentru turiști! În acest moment, brand-ul este reprezentat exclusiv pe piața din China, dar foarte degrabă va fi disponibil și în Moldova. 

Proprietarul vinăriei “Land of Basarabia”, Igor Ganea, este și patronul unui restaurant cu specific european în Guangzhou, China, care a făcut ca zeama moldovenească și vinul basarabean să intre în ghidul Michelin!

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării